Jaký je ten nejlepší rýžový nákyp? Načechraný, lehký, nesmí v něm chybět ovoce... Přesně takový je tenhle! Přidali jsme do něj tvaroh, aby byl výživnější, a citronovou kůru, aby krásně voněl. Meruňky jsme zvolili čerstvé, díky tomu nebude přeslazený.
Suroviny
Postup
Rýži uvařte v mléce a nechte zchladnout (tento krok můžete udělat den předem).
V misce prošlehejte 30 g másla, tvaroh, vanilkový cukr a 50 g cukru (směs můžete zředit 1–2 lžícemi mléka). Dejte stranou.
Vyšlehejte (nejlépe elektrickým šlehačem) 70 g másla, 4 žloutky a 120 g cukru. Vmíchejte rýžovou kaši a citronovou kůru. Nakonec vmíchejte tuhý sníh.
Zapékací formu nebo pekáček vymažte tukem. Do formy dejte polovinu rýžové kaše, pokapejte nebo potřete džemem, navrstvěte tvarohovou náplň, meruňky a navrch zbylou polovinu rýžové kaše. Pečte na 170 °C asi 45 minut dozlatova.