Citronáda s mátou

Citronáda s mátou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (4)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 36 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 6 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Udělejte si ledové mátové kostky, přidejte citronovou šťávu a máte báječný osvěžující nápoj.

Suroviny

citron 1 ks
+ kolečka na ozdobu
třtinový cukr
podle chuti
máta svazek
čerstvá, + lístky na ozdobu

1 Minimálně den předem udělejte mátové kostky: do tvořítek na led natrhejte lístky máty, opatrně je zalijte vodou a nechte zmrazit.

2 Na citronádu vymačkejte šťávu z citronů, přelijte ji do oblíbeného džbánu, zalijte vodou a oslaďte podle chuti. Dejte řádně vychladit – minimálně na půl hodiny. Podávejte ozdobené kolečky citronu s mátovými ledovými kostkami.

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit