0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bylinková bramborová kaše

Bylinková bramborová kaše

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1745 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 202 g
Tuky 86 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejlépe chutná na jaře, kdy jsou bylinky čerstvé, svěží a voňavé.

Suroviny

brambory 1 kg
oloupané, na kostky
máslo 100 g
mléko 150 ml
kopr 1 PL
čerstvý nasekaný
petrželka 2 PL
nasekaná hladkolistá
pažitka 2 PL
najemno
sůl
pepř

1 Brambory vařte v rendlíku osolené vody na středním plameni 10 minut, doměkka. Slijte přes cedník, nechte důkladně okapat.

2 Potom vraťte brambory do ještě teplého rendlíku a třeste jím nad velkým plamenem asi půl minuty, aby se vypařily zbytky tekutiny. Sejměte z ohně.

3 Brambory nahrubo rozmačkejte šťouchadlem, postupně přidávejte pokrájené máslo a šťouchejte dohladka. Přilijte ohřáté mléko. Vařečkou umíchejte dohladka a lehka. Osolte a opepřete. Vmíchejte nasekané bylinky a podávejte.

 

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit