Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bylinková bramborová kaše

Bylinková bramborová kaše

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1745 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 202 g
Tuky 86 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejlépe chutná na jaře, kdy jsou bylinky čerstvé, svěží a voňavé.

Suroviny

oloupané, na kostky
máslo 100 g
mléko 150 ml
kopr 1 PL
čerstvý nasekaný
petrželka 2 PL
nasekaná hladkolistá
pažitka 2 PL
najemno
sůl
pepř

Postup

1

1 Brambory vařte v rendlíku osolené vody na středním plameni 10 minut, doměkka. Slijte přes cedník, nechte důkladně okapat.

2 Potom vraťte brambory do ještě teplého rendlíku a třeste jím nad velkým plamenem asi půl minuty, aby se vypařily zbytky tekutiny. Sejměte z ohně.

3 Brambory nahrubo rozmačkejte šťouchadlem, postupně přidávejte pokrájené máslo a šťouchejte dohladka. Přilijte ohřáté mléko. Vařečkou umíchejte dohladka a lehka. Osolte a opepřete. Vmíchejte nasekané bylinky a podávejte.

Apetit magazín

AD
Ochutnejte Vary všemi smysly. Hlad zaženete dokonalým steakem
  • Zajímavosti

Ochutnejte Vary všemi smysly. Hlad zaženete dokonalým steakem

Letošní ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary vypukne už za necelé dva týdny a město opět po roce zaplní tisíce filmových fanoušků. Patříte k těm, kteří si rádi užívají vše, co festival nabízí? Stíháte několik filmů...
AD
Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou
  • Jak na to

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou

K teplým večerům patří zahradní párty a grilování, proto by vám neměl ujít jednoduchý recept na skvělý grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou, píše Romana Böhmová z blogu Na skok v kuchyni. Dá se připravit i jako rychlá...