0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Celerová kaše s kapary a pancettou

Celerová kaše s kapary a pancettou

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1122 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 15 g
Tuky 106 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kaše po italsku s opečenými kousky pancetty a výraznými kapary.

Suroviny

celer 1 ks
oloupaný
nebo jiné sušené slaniny, nakrájené na nudličky
kapary 2
máslo 50 g
olivový olej extra panenský 2 PL
řeřicha hrst
na ozdobení
sůl a pepř

Celer nakrájejte na kostky, vsypte do vroucí osolené vody a vařte 20 minut doměkka. 

Mezitím naškrábejte dlouhé nudličky kůry z citronu, nejlépe zestrem. Na oleji opékejte 3 minuty pancettu dočervena. Odložte si trochu pancetty, citronové kůry a kaparů stranou na ozdobení. 

Slijte celer, přidejte k němu máslo a rozmělněte elektrickými metlami dohladka (můžete předtím celer propasírovat nebo rozšťouchat). Přidejte citronovou kůru, pancettu i s vypečeným tukem, kapary a míchejte na mírném ohni jednu minutu. Osolte a opepřete a podávejte ozdobené řeřichou, zbylou pancettou, citronovou kůrou a kapary.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč