0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Celerová kaše s kapary a pancettou

Celerová kaše s kapary a pancettou

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1122 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 15 g
Tuky 106 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kaše po italsku s opečenými kousky pancetty a výraznými kapary.

Suroviny

celer 1 ks
oloupaný
citron 1 ks
pancetta 80 g
nebo jiné sušené slaniny, nakrájené na nudličky
kapary 2
máslo 50 g
olivový olej extra panenský 2 PL
řeřicha hrst
na ozdobení
sůl a pepř

Celer nakrájejte na kostky, vsypte do vroucí osolené vody a vařte 20 minut doměkka. 

Mezitím naškrábejte dlouhé nudličky kůry z citronu, nejlépe zestrem. Na oleji opékejte 3 minuty pancettu dočervena. Odložte si trochu pancetty, citronové kůry a kaparů stranou na ozdobení. 

Slijte celer, přidejte k němu máslo a rozmělněte elektrickými metlami dohladka (můžete předtím celer propasírovat nebo rozšťouchat). Přidejte citronovou kůru, pancettu i s vypečeným tukem, kapary a míchejte na mírném ohni jednu minutu. Osolte a opepřete a podávejte ozdobené řeřichou, zbylou pancettou, citronovou kůrou a kapary.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit