Kaše po italsku s opečenými kousky pancetty a výraznými kapary.
Postup
1
Celer nakrájejte na kostky, vsypte do vroucí osolené vody a vařte 20 minut doměkka.
2
Mezitím naškrábejte dlouhé nudličky kůry z citronu, nejlépe zestrem. Na oleji opékejte 3 minuty pancettu dočervena. Odložte si trochu pancetty, citronové kůry a kaparů stranou na ozdobení.
3
Slijte celer, přidejte k němu máslo a rozmělněte elektrickými metlami dohladka (můžete předtím celer propasírovat nebo rozšťouchat). Přidejte citronovou kůru, pancettu i s vypečeným tukem, kapary a míchejte na mírném ohni jednu minutu. Osolte a opepřete a podávejte ozdobené řeřichou, zbylou pancettou, citronovou kůrou a kapary.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Originální zeleninové přílohy(9 receptů )
- Proč jíst celer aneb třeskutě dobrá vitamínová bomba za pár korun(59 receptů )