Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Celerová kaše s kapary a pancettou

Celerová kaše s kapary a pancettou

5/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1122 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 15 g
Tuky 106 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kaše po italsku s opečenými kousky pancetty a výraznými kapary.

Suroviny

celer 1 ks
oloupaný
nebo jiné sušené slaniny, nakrájené na nudličky
kapary 2
olivový olej extra panenský 2 PL
řeřicha hrst
na ozdobení
sůl a pepř

Postup

1

Celer nakrájejte na kostky, vsypte do vroucí osolené vody a vařte 20 minut doměkka.

2

Mezitím naškrábejte dlouhé nudličky kůry z citronu, nejlépe zestrem. Na oleji opékejte 3 minuty pancettu dočervena. Odložte si trochu pancetty, citronové kůry a kaparů stranou na ozdobení.

3

Slijte celer, přidejte k němu máslo a rozmělněte elektrickými metlami dohladka (můžete předtím celer propasírovat nebo rozšťouchat). Přidejte citronovou kůru, pancettu i s vypečeným tukem, kapary a míchejte na mírném ohni jednu minutu. Osolte a opepřete a podávejte ozdobené řeřichou, zbylou pancettou, citronovou kůrou a kapary.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín

Jak dobře připravit krkovici na gril?
  • Jak na to

Jak dobře připravit krkovici na gril?

Krkovice patří mezi oblíbené kousky vepřového. Platí to i pro grilování. Velkou výhodou tohoto kusu je tuk, kterým je prorostlý. S vepřovou krkovičkou tak snadno získáte šťavnaté a chutné maso, ať už ho připravíte jakkoli.  ...
Broskve, nebo nektarinky?
  • Poradna

Broskve, nebo nektarinky?

Preferujete nektarinku s hladkou lesklou slupkou nebo se raději zakousnete do broskve s jemnými chloupky? Prozradíme vám, jaký je mezi nimi rozdíl a jak lze broskve a nektarinky zpracovat v kuchyni. ...