Výživné sladké brambory zpestří váš přílohový repertoár. Batátová kaše je skvělou alternativou té bramborové a stejně tak rychle ji i připravíte. Sladké brambory jsou po uvaření jemné, a proto jsme do receptu nemuseli přidávat mléko. Stačí jen máslo, olivový olej a dochutit balzamikem. Kaši z batátů podávejte k pečeným masům nebo smaženým pokrmům.
Postup
Nakrájené batáty vařte v rendlíku osolené vody na středním plameni 10 minut, doměkka. Slijte přes cedník, nechte důkladně okapat.
Potom vraťte batáty do ještě teplého rendlíku a třeste jím nad velkým plamenem asi půl minuty, aby se vypařily zbytky tekutiny. Sejměte z ohně.
Po stažení z ohně promačkejte šťouchadlem, postupně přidávejte nakrájené máslo a olivový olej. Šťouchejte dohladka. Osolte a opepřete. Zakapejte balzamikovým octem a podávejte.
Komentáře
Skvelo doplnila kačacie prsia s pomarančovo-zázvorovou omáčkou.
Doporučujem pridať do pyré parmezán a trošku chilli ;o)