Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 27
Do 45 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1542 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 173 g
Tuky 88 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výživné sladké brambory zpestří váš přílohový repertoár. Batátová kaše je skvělou alternativou té bramborové a stejně tak rychle ji i připravíte. Sladké brambory jsou po uvaření jemné, a proto jsme do receptu nemuseli přidávat mléko. Stačí jen máslo, olivový olej a dochutit balzamikem. Kaši z batátů podávejte k pečeným masům nebo smaženým pokrmům.

Suroviny

oranžové, oloupané a nakrájené na kostky
nakrájené
olivový olej extra panenský 50 ml
balzamikový ocet 1 PL
sůl
pepř

Postup

1

Nakrájené batáty vařte v rendlíku osolené vody na středním plameni 10 minut, doměkka. Slijte přes cedník, nechte důkladně okapat.

2

Potom vraťte batáty do ještě teplého rendlíku a třeste jím nad velkým plamenem asi půl minuty, aby se vypařily zbytky tekutiny. Sejměte z ohně.

3

Po stažení z ohně promačkejte šťouchadlem, postupně přidávejte nakrájené máslo a olivový olej. Šťouchejte dohladka. Osolte a opepřete. Zakapejte balzamikovým octem a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Komentáře

28.09.2014 19:53

Skvelo doplnila kačacie prsia s pomarančovo-zázvorovou omáčkou.
Doporučujem pridať do pyré parmezán a trošku chilli ;o)

Apetit magazín