Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Bramborové pomerančové kobližky

Bramborové pomerančové kobližky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut cca 60 ks

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3901 kcal
Bílkoviny 130 g
Sacharidy 542 g
Tuky 118 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koblížky z bramborového těsta jsou specialitou z Bretaně. Beignets de Mam-Goz, to je jejich pravé krajové jméno.

Suroviny

brambory 1 kg
uvařených ve slupce
mléko 200 ml
máslo 50 g
krupicový cukr 20 g
mouka pšeničná hladká 500 g
žloutek 2 ks
sušená pomerančová kůra
strouhaná
rostlinný olej
na hluboké smažení
moučkový cukr
na poprášení
cukrové a čokoládové zdobení
například alignát
1. Brambory oloupejte a ještě zatepla je rozšťouchejte s máslem, mlékem, cukrem, žloutky a pomerančovou kůrou. Zapracujte mouku; její přesné množství se bude řídit moučnatostí brambor – výsledné těsto by se nemělo lepit a být dostatečně pružné.

2. Těsto na pomoučněné ploše rozválejte na silný plát. Tuk v kastrůlku či fritéze rozehřejte na vyšší teplotu. (Koblížky potřebují při smažení plavat, tuku tedy musí být dostatek.)

3. Tvořítkem vykrajujte kolečka, kosočtverce nebo malé bochánky a vkládejte je do horkého tuku, až se nafouknou a zezlátnou. Po osmažení nechte koblížky okapat na vrstvě kuchyňského papíru. Podávejte je poprášené cukrem, zdobené podle vlastní fantazie. 

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.10/05, str.80

Obchod Apetit