Bramborové pomerančové kobližky

Bramborové pomerančové kobližky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut cca 60 ks

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3901 kcal
Bílkoviny 130 g
Cukr 542 g
Tuky 118 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Koblížky z bramborového těsta jsou specialitou z Bretaně. Beignets de Mam-Goz, to je jejich pravé krajové jméno.

Suroviny

brambory 1 kg
uvařených ve slupce
mléko 200 ml
máslo 50 g
krupicový cukr 20 g
mouka pšeničná hladká 500 g
žloutek 2 ks
sušená pomerančová kůra
strouhaná
rostlinný olej
na hluboké smažení
moučkový cukr
na poprášení
cukrové a čokoládové zdobení
například alignát
1. Brambory oloupejte a ještě zatepla je rozšťouchejte s máslem, mlékem, cukrem, žloutky a pomerančovou kůrou. Zapracujte mouku; její přesné množství se bude řídit moučnatostí brambor – výsledné těsto by se nemělo lepit a být dostatečně pružné.

2. Těsto na pomoučněné ploše rozválejte na silný plát. Tuk v kastrůlku či fritéze rozehřejte na vyšší teplotu. (Koblížky potřebují při smažení plavat, tuku tedy musí být dostatek.)

3. Tvořítkem vykrajujte kolečka, kosočtverce nebo malé bochánky a vkládejte je do horkého tuku, až se nafouknou a zezlátnou. Po osmažení nechte koblížky okapat na vrstvě kuchyňského papíru. Podávejte je poprášené cukrem, zdobené podle vlastní fantazie. 

Obchod Apetit