Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborové pusinky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 52
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1043 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 118 g
Tuky 48 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramborové pusinky – rafinovaná slavnostní příloha z brambor, která se hodí k masu i rybě. Pusinky se nesmaží, ale pečou! Takže jsou oproti hranolkům méně tučné. Pokud vám od oběda bramborové pusinky zbudou, dejte si je na svačinu. Zamilují si je i děti.

Suroviny

moučné, oloupané
sůl
+ rozpuštěné na potření
až 150 ml
vejce 1 ks
velké

Postup

1

Brambory pokrájejte a vařte je v osolené vodě asi 20 minut doměkka. Vodu slijte a brambory rozšlehejte ručním šlehačem se lžící másla. Osolte a nechte trochu zchladnout (asi 5 minut). Pak zašlehejte vejce a tolik smetany, aby směs byla kašovitá, ale ne řídká.

2

Předehřejte troubu na 200 °C. Hmotu dejte do cukrářského sáčku s řezanou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte pusinky o průměru 3–4 cm, pokapejte rozpuštěným máslem a pečte 10–15 minut dozlatova. Podávejte s rybou v pikantní ořechové krustě (recept).

NĚCO NAVÍC
Každé brambory jsou jiné, a proto přidávejte smetanu do pusinkového těsta postupně – nesmí být moc řídké.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín