Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Slezské bramborové placky s povidly
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 13
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1010 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 166 g
Tuky 18 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemně slané a pepřené placky podobné bramborákům a pikantní chuť povidel si spolu bezvadně notují. Tuhle kombinaci nabízí tradiční slezská kuchyně.

Suroviny

sůl špetka
pepř špetka
vejce 1 ks
tuk
na smažení
rozpuštěné, na potření
švestková povidla
na potření
k podávání

1Syrové brambory nastrouhejte a nechte chvíli stát. Pak slijte vodu a promíchejte je s ostatními surovinami.

2Pečte malé placičky nejlépe v lívanečníku, ještě teplé je potírejte máslem a povidly. Můžete je podávat se zakysanou smetanou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Komentáře

12.02.2009 20:59
jednoduchý recept, výsledek dobrý... zajímavá lehká večeře :)
07.12.2008 22:19
Super recept - něco mezi bramborákem a bramborovými plackami. Výhodou je, že pracujeme se syrovými bramborami, tudíž na stůl podáváme za pár minut. Naposledy jsem je potírala s dýňovou marmeládou a mizely opravdu kosmickou rychlostí.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč