Jemně slané a pepřené placky podobné bramborákům a pikantní chuť povidel si spolu bezvadně notují. Tuhle kombinaci nabízí tradiční slezská kuchyně.
Suroviny
brambory
600
g
sůl
špetka
pepř
špetka
mouka pšeničná hladká
80
g
smetana
1
PL
vejce
1
ks
tuk
na smažení
máslo
rozpuštěné, na potření
švestková povidla
na potření
zakysaná smetana
k podávání
1Syrové brambory nastrouhejte a nechte chvíli stát. Pak slijte vodu a promíchejte je s ostatními surovinami.
2Pečte malé placičky nejlépe v lívanečníku, ještě teplé je potírejte máslem a povidly. Můžete je podávat se zakysanou smetanou.
Komentáře
Věra Kašíková
07.12.2008 22:19
Osvědčené.
Anonym
12.02.2009 20:59
dobré