Jemně slané a pepřené placky podobné bramborákům a pikantní chuť povidel si spolu bezvadně notují. Tuhle kombinaci nabízí tradiční slezská kuchyně.
1Syrové brambory nastrouhejte a nechte chvíli stát. Pak slijte vodu a promíchejte je s ostatními surovinami.
2Pečte malé placičky nejlépe v lívanečníku, ještě teplé je potírejte máslem a povidly. Můžete je podávat se zakysanou smetanou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Podle Tudorovců i Rettigové: sladká česká jídla na všechny způsoby(54 receptů)
- Česká kuchyně – bramboráky a jiné dobroty(20 receptů)
- Na švestkách: 15 ověřených receptů se švestkami(15 receptů)
- 40x povidla a co s nimi!(40 receptů)
- Týdenní úsporná kuchařka 4. díl: Zkuste bylinkovo-špenátové smaženky či pikantní fazolačku(9 receptů)
Komentáře