Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lehké gratinované brambory
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.2/5 Počet hodnocení: 25
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2694 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 479 g
Tuky 41 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chutnají skvěle, nakystané v zapékací míse jsou raz dva a ta chuť! Zapečené brambory jsou zkrátka jednička, když chcete připravit jednoduchou a lahodou večeři pro své nejbližší.

Suroviny

dle potřeby
česnek 2 stroužky
drcený
moučné (varný typ C), na tenké plátky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vývar kuřecí 300 ml
mléko 125 ml
strouhaný
strouhaný

Postup

1

Umístěte rošt do spodní třetiny trouby a předehřejte ji na 180 °C. Ve vyšší pánvi rozehřejte 2 lžičky másla s česnekem. Přidejte polovinu brambor, posypte 3/4 lžičky soli, opepřete a rozložte na to zbytek brambor. Posypte 3/4 lžičky soli a opepřete. Zalijte vývarem a mlékem, přidejte muškátový oříšek a bobkový list. Přiveďte k varu a vařte 3 minuty.

2

Řádně vymažte zapékací mísu 1 lžící másla a rozložte do ní brambory. (Pokud máte pánev vhodnou do trouby, vynechte tento krok a brambory pečte rovnou v ní.)

3

Poklaďte brambory 2 tenkými plátky másla (1/2 lžíce) a posypte sýrem. Pečte doměkka a dozlatova asi 50 minut. Před podáváním nechte 5 minut odpočinout; bobkový list odstraňte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín