Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
buchticky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 76
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7879 kcal
Bílkoviny 193 g
Sacharidy 821 g
Tuky 403 g
Vláknina 114 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Tohle je nejlepší recept na kynuté těsto, jaký znám. Jiné už nedělám. Příprava buchtiček chce sice trochu cviku, ale výsledek stojí za to. Když nám nějaké buchtičky zbudou, jíme je jen tak – třeba k snídani,“ prozrazuje Zdeňka,  manželka šéfkuchaře Radka Davida.

Související recepty

Suroviny

droždí čerstvé 1 kostka
42g
mléko 200 ml
vlažné
slunečnicový olej 200 ml
sůl špetka
vanilková pasta ½ ČL
švestková povidla 250 g
na plnění buchtiček
na vymazání plechu a potření buchtiček
tuzemák, na potření buchtiček
Na vanilkový krém
mléko 750 ml
plnotučné
škrob 20 g

Postup

1

Droždí rozdrobte do hrnečku, přilijte polovinu mléka, přidejte lžíci cukru, lžíci mouky, promíchejte a nechte vzejít kvásek.

2

Obě mouky vsypte do mísy, přilijte kvásek a zbylé ingredience až po švestková povidla a zadělejte těsto. Nechte kynout hodinu, až těsto zdvojnásobí objem. 

3

Troubu předehřejte na 170°C.

4

Z vykynutého těsta vyválejte plát a ten rozkrájejte na čtverečky o hraně cca 3cm. Na ty dejte vždy trochu povidel, zabalte a skládejte jednu vedle druhé do máslem vymazaného pekáčku. Před pečením buchtičky štědře potřete rozpuštěným máslem.

5

Pečte cca 20 minut dozlatova. Po upečení ještě horké buchtičky znovu potřete rozpuštěným máslem smíchaným s rumem tuzemákem.

6

V misce smíchejte všechny přísady na vanilkové šodó a za stálého míchání je ohřívejte nad horkou vodní lázní do zhoustnutí. Krémem přelijte upečené buchtičky a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4