0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4502 kcal
Bílkoviny 522 g
Sacharidy 123 g
Tuky 206 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Chystáte party? Vychutnejte si s přáteli efektní pohoštění v čínském stylu!

Suroviny

krupicový cukr 3 PL
500 g
směs na chléb třeba kmínový / česnekový od Labety
vejce 1 ks
rozšlehané
Na náplň
slunečnicový olej 1 PL
+ na potření fólie
slanina 12 plátků
nakrájené
zázvor (čerstvý) 1.5 cm
oloupaný, nastrouhaný
česnek 2 stroužky
prolisované
sójová omáčka 2 PL
med 3 PL
rajčatový protlak 3 PL

Smíchejte cukr se směsí na chléb, přidejte vodu podle návodu na obalu a pět minut zpracovávejte těsto. V míse ho přikryjte fólií potřenou olejem a nechte nakynout na dvojnásobek.

Mezitím rozpalte v pánvi olej a dokřupava opečte slaninu. Přisypte zázvor i česnek a minutu smažte. Přidejte sójovku, med, protlak a promíchejte. Můžete to udělat i tři dny předem.

Těsto prohněťte a rozdělte na 12 kuliček. Zploštěte je v dlaních a do středu dejte lžičku náplně. Těsto roztáhněte a náplň zabalte. Buchtičky položte na plech s pečicím papírem, přikryjte naolejovanou potravinářskou fólií a nechte půlhodinu kynout. Předehřejte troubu na 200 ºC.

Buchtičky potřete vejcem a pečte dvacet minut dozlatova. Podávejte teplé s kyselou sójovkou (viz níže).

NĚCO NAVÍC: Kyselá sójovka - smíchejte stejné množství sójové omáčky a rýžového octa. Jestli chcete, ozdobte proužky chilli. Podávejte k buchtičkám.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit