Suroviny
Postup
Smíchejte cukr se směsí na chléb, přidejte vodu podle návodu na obalu a pět minut zpracovávejte těsto. V míse ho přikryjte fólií potřenou olejem a nechte nakynout na dvojnásobek.
Mezitím rozpalte v pánvi olej a dokřupava opečte slaninu. Přisypte zázvor i česnek a minutu smažte. Přidejte sójovku, med, protlak a promíchejte. Můžete to udělat i tři dny předem.
Těsto prohněťte a rozdělte na 12 kuliček. Zploštěte je v dlaních a do středu dejte lžičku náplně. Těsto roztáhněte a náplň zabalte. Buchtičky položte na plech s pečicím papírem, přikryjte naolejovanou potravinářskou fólií a nechte půlhodinu kynout. Předehřejte troubu na 200ºC.
Buchtičky potřete vejcem a pečte dvacet minut dozlatova. Podávejte teplé s kyselou sójovkou (viz níže).
NŇCO NAVíC: Kyselá sójovka - smíchejte stejné množství sójové omáčky a rýžového octa. Jestli chcete, ozdobte proužky chilli. Podávejte k buchtičkám.