Bohatá verze tradiční indonésko-malajské ,smažené rýže‘, jak se překládá cizokrajný název.
Suroviny
Postup
Ve velké pánvi nebo woku rozehřejte většinu oleje, vsypte pokrájené krevety, promíchejte, osmažte a přidejte česnek i koření. Krátce osmažte, aby se koření rozvonělo, a vmíchejte rýži. Osolte, opepřete a promíchejte se sójovou omáčkou, cibulkou a celerem. Vyjměte a rozdělte v podobě kopečků na talíře.
Kuřecí maso těsně napíchejte na osm krátkých špejlí, obalte ve vejci promíchaném se solí a pepřem a zprudka ze všech stran osmahněte; klidně použijte tutéž pánev či wok. Vyjměte a rozdělte po dvou na talíře k rýži.
Do pánve přilijte trochu oleje a osmažte zbylá čtyři vejce. Na každou hromádku rýže posaďte jedno vejce, přidejte krevetové krekry a trochu naložené zeleniny. Ozdobte zelenou natí, osmaženou cibulkou a podávejte. Tohle typické indonéské jídlo (název znamená ‚smažená rýže) výborně využívá zbylé suroviny a podává se i jako vydatná snídaně.