0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Srbské rizoto s okurkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 95
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3185 kcal
Bílkoviny 159 g
Sacharidy 317 g
Tuky 143 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S italským rizotem nemá společnou ani tu rýži, tohle rizoto je prostě něco úplně jiného. Trik tohto receptu je v dostatečném množství rajčatového protlaku a sterilovaném hrášku.

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
cibule 1 ks
velká, nadrobno
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 250 g
sůl
česnek 3 stroužky
nadrobno
rajčatový protlak 3 PL
paprika mletá sladká 2 ČL
mletá
rýže 250 g
sterilovaný hrášek 3 PL
papriky pečené, v oleji 5 plátků
na drobněší kousky
vývar hovězí 600 ml
eidam 200 g
strouhaný, k podávání
petrželka
hladkolistá, k podávání
okurky nakládané
k podávání

Postup

1

V širší pánvi nebo hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli dosklovita, přidejte maso, osolte a vše orestujte pěkně dohněda, při opékání maso rozbíjejte vařečkou na kousíčky.

2

Nakonec přisypte česnek a opečte ho dobleda.

3

Přidejte protlak, krátce orestujte, vše posypte paprikou, zarestujte, vsypte rýži, hrášek a papriky, podlijte vývarem, promíchejte, přiklopte a za občasného míchání duste do změknutí rýže.

4

Ke konci podle potřeby případně podlijte dalším vývarem. Podávejte sypané sýrem, zdobené petrželkou a s okurkami.

NĚCO NAVÍC
Pod maso nebo i po jeho orestování přilijte do hrnce olej z pečených paprik. Dodá rizotu chuť! Pokud chcete rizoto pikantnější, přidejte pálivou papriku nebo kajenský pepř.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/10

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...