Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Srbské rizoto

S italským rizotem nemá společnou ani tu rýži, tohle rizoto je prostě něco úplně jiného. Trik je v dostatečném množství rajčatového protlaku a sterilovaném hrášku.

Vydání: 2019/10
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15

Ingredience

    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 1 velká cibule, nadrobno
    • 250 g mletého masa (mix vepřového a hovězího)
    • sůl
    • 2–3 stroužky česneku, nadrobno
    • 2–3 lžíce rajského protlaku
    • 1–2 lžičky mleté sladké papriky
    • 250 g rýže
    • 3 lžíce sterilovaného hrášku
    • 4–5 plátků pečených/grilovaných paprik naložených v oleji, na drobnější kousky
    • cca 600 ml hovězího vývaru
    • 200 g strouhaného eidamu, hladkolistá petržel a nakládané okurky k podávání

Příprava jídla

1 V širší pánvi nebo hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli dosklovita, přidejte maso, osolte a vše orestujte pěkně dohněda, při opékání maso rozbíjejte vařečkou na kousíčky. Nakonec přisypte česnek a opečte ho dobleda. Přidejte protlak, krátce orestujte, vše posypte paprikou, zarestujte, vsypte rýži, hrášek a papriky, podlijte vývarem, promíchejte, přiklopte a za občasného míchání duste do změknutí rýže. Ke konci podle potřeby případně podlijte dalším vývarem. Podávejte sypané sýrem, zdobené petrželkou a s okurkami.

NĚCO NAVÍC
Pod maso nebo i po jeho orestování přilijte do hrnce olej z pečených paprik. Dodá rizotu chuť! Pokud chcete rizoto pikantnější, přidejte pálivou papriku nebo kajenský pepř.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Květáková polévka

Kuřecí stehna s houbami a bramborovou kaší

Vepřová kotleta se smetanovým pórkem a špenátovými špeclemi

Jablkový jahelník

Přidat komentář