S italským rizotem nemá společnou ani tu rýži, tohle rizoto je prostě něco úplně jiného. Trik tohto receptu je v dostatečném množství rajčatového protlaku a sterilovaném hrášku.
Suroviny
Postup
V širší pánvi nebo hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli dosklovita, přidejte maso, osolte a vše orestujte pěkně dohněda, při opékání maso rozbíjejte vařečkou na kousíčky.
Nakonec přisypte česnek a opečte ho dobleda.
Přidejte protlak, krátce orestujte, vše posypte paprikou, zarestujte, vsypte rýži, hrášek a papriky, podlijte vývarem, promíchejte, přiklopte a za občasného míchání duste do změknutí rýže.
Ke konci podle potřeby případně podlijte dalším vývarem. Podávejte sypané sýrem, zdobené petrželkou a s okurkami.
NĚCO NAVÍC
Pod maso nebo i po jeho orestování přilijte do hrnce olej z pečených paprik. Dodá rizotu chuť! Pokud chcete rizoto pikantnější, přidejte pálivou papriku nebo kajenský pepř.