Frittata z trouby s květákem, houbami a výhonky

Frittata z trouby s květákem, houbami a výhonky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1968 kcal
Bílkoviny 130 g
Cukr 43 g
Tuky 132 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Klíčky a výhonky obsahují živiny v dostupnější formě než semena, z nichž vyrašily (důležité zvlášť u luštěnin). Abyste z nich získali, co se dá, včetně enzymů a vitaminů, jsou nejlepší zasyrova. Dodají vám také spoustu vlákniny a některé i chlorofylu.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 4 stroužek
na tenké plátky
300 g
žampióny nejlépe hnědě, nakrájené na plátky
květák 500 g
rozebraný na růžičky
vejce 8 ks
mléko 125 ml
100 g
klíčky např. ředkvičky, hrášek…nasekané, a trocha na ozdobení
petrželka
nasekaná, a trocha k podávání
sůl
pepř
čerstvě mletý
sušená rajčata 1 hrst
v oleji, okapaná a nakrájená, nemusí být
máslo
na vymazání pánve
ovčí sýr 100 g
feta

1 Troubu předehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Ve velké pánvi rozehřejte olej, vsypte cibuli, chvíli opékejte, pak přidejte česnek a houby a ještě pár minut opékejte. Odstavte a odložte stranou.

2 Květák dejte do robotu a rozmixujte ho nahrubo; měl by konzistencí připomínat rýži.

3 Do misky rozklepněte vejce, prošlehejte, přilijte mléko, přidejte nasekané klíčky a petrželku, osolte a opepřete a zamíchejte. Vsypte rozmixovaný květák, houbovou směs z pánve a sušená rajčata, chcete-li. Vše promíchejte a přesuňte do jedné velké nebo dvou menších pánví vhodných do trouby, vymazaných máslem.

4 Povrch posypte fetou, chvíli prohřívejte a pak přesuňte do trouby a pečte dozlatova a aby vejce ztuhla – trvá to 30–45 minut (podle velikosti pánve). Před podáváním ozdobte dalšími klíčky a petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit