0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Frittata z trouby s květákem, houbami a výhonky

Frittata z trouby s květákem, houbami a výhonky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Frittata z trouby s květákem, houbami a výhonky

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2144 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 70 g
Tuky 132 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Při přípravě frittaty se nemusíte držet zpátky, můžete do ní přidat prakticky cokoliv, co máte rádi nebo co zrovna vaše lednice či spíž nabízí. Tuhle jsme doslova nadupali zdravými surovinami. Výsledek vás nadchne!

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 4 stroužky
na tenké plátky
žampiony 300 g
nejlépe hnědé, nakrájené na plátky
květák 500 g
rozebraný na růžičky
vejce 8 ks
mléko 125 ml
klíčky 100 g
např. ředkvičky, hrášek – nasekané + trocha na ozdobení
petrželka
nasekaná + trocha k podávání
sůl
pepř
čerstvě mletý
sušená rajčata 1 hrst
v oleji, okapaná a nakrájená (nemusí být)
máslo
na vymazání pánve
ovčí sýr 100 g
např. feta

1 Troubu předehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Ve velké pánvi rozehřejte olej, vsypte cibuli, chvíli opékejte, pak přidejte česnek a houby a ještě pár minut opékejte. Odstavte a odložte stranou.

2 Květák dejte do robotu a rozmixujte ho nahrubo; měl by konzistencí připomínat rýži.

3 Do misky rozklepněte vejce, prošlehejte, přilijte mléko, přidejte nasekané klíčky a petrželku, osolte a opepřete a zamíchejte. Vsypte rozmixovaný květák, houbovou směs z pánve a sušená rajčata, chcete-li. Vše promíchejte a přesuňte do jedné velké nebo dvou menších pánví vhodných do trouby, vymazaných máslem.

4 Povrch posypte fetou, chvíli prohřívejte a pak přesuňte do trouby a pečte dozlatova a aby vejce ztuhla – trvá to 30–45 minut (podle velikosti pánve). Před podáváním ozdobte dalšími klíčky a petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Obchod Apetit