Při přípravě frittaty se nemusíte držet zpátky, můžete do ní přidat prakticky cokoliv, co máte rádi nebo co zrovna vaše lednice či spíž nabízí. Tuhle jsme doslova nadupali zdravými surovinami. Výsledek vás nadchne!
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Ve velké pánvi rozehřejte olej, vsypte cibuli, chvíli opékejte, pak přidejte česnek a houby a ještě pár minut opékejte. Odstavte a odložte stranou.
2 Květák dejte do robotu a rozmixujte ho nahrubo; měl by konzistencí připomínat rýži.
3 Do misky rozklepněte vejce, prošlehejte, přilijte mléko, přidejte nasekané klíčky a petrželku, osolte a opepřete a zamíchejte. Vsypte rozmixovaný květák, houbovou směs z pánve a sušená rajčata, chcete-li. Vše promíchejte a přesuňte do jedné velké nebo dvou menších pánví vhodných do trouby, vymazaných máslem.
4 Povrch posypte fetou, chvíli prohřívejte a pak přesuňte do trouby a pečte dozlatova a aby vejce ztuhla – trvá to 30–45 minut (podle velikosti pánve). Před podáváním ozdobte dalšími klíčky a petrželkou.