Typická americká sladkost! Fudge je něco mezi máslovým karamelem, tureckým medem a marokánkami – a nechybí snad na žádném stole se slavnostními cukrovinkami. Receptů existuje bezpočet, po zatuhnutí se hmota také často krájí na kostky. Ať tak nebo tak, bude hned fuč!
Postup
Kávu zahřejte v kastrůlku, přidejte cukr, smetanu, máslo, sůl a ztužovač a nechte je za stálého promíchávání rozpustit. Pak směs uveďte do varu a pod pokličkou vařte tři minuty. Odkryjte a ještě chvíli povařte.
Jakmile základ dezertu trochu vychladne, přidejte skořici a prošlehávejte metlou, dokud směs nezačne houstnout. Pak vsypte oříšky nebo mandle a vše vlijte do pekáčku vymaštěného máslem. 3. Nechte karamel v chladu trochu ztuhnout a pak ho vkládejte do papírových košíčků. Vychlaďte, nejlépe přes noc, aby pořádně zpevněl.
Komentáře
20.01.2007 09:19
netuhne
20.01.2007 09:20
netuhne
04.09.2007 14:35
Apetit 12/05
20.12.2007 10:56
Opravdu netuhne
25.01.2008 18:39
netuhne?
23.09.2008 13:09
Fudge
23.09.2008 15:35
fudge
13.10.2008 23:46
fudge
27.11.2008 18:28
Mňam
17.08.2009 14:13
netuhne