Fudge (máslový karamel)

Fudge (máslový karamel)

Hodnocení receptu
Průměr: 1.8 ()
Do hodiny 30

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1773 kcal
Bílkoviny 0 g
Cukr 402 g
Tuky 17 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Typická americká sladkost! Fudge je něco mezi máslovým karamelem, tureckým medem a marokánkami – a nechybí snad na žádném stole se slavnostními cukrovinkami. Receptů existuje bezpočet, po zatuhnutí se hmota také často krájí na kostky. Ať tak nebo tak, bude hned fuč!

Suroviny

káva 1 hrnek
silná
krupicový cukr 400 g
smetana 1 PL
máslo 1 PL
sůl špetka
0.75 ČL
ztužovač šlehačky
skořice 0.5 ČL
ořechy hrst
nebo mandle, sekané
máslo
na vymazání pekáčku
1. Kávu zahřejte v kastrůlku, přidejte cukr, smetanu, máslo, sůl a ztužovač a nechte je za stálého promíchávání rozpustit. Pak směs uveďte do varu a pod pokličkou vařte tři minuty. Odkryjte a ještě chvíli povařte.

2. Jakmile základ dezertu trochu vychladne, přidejte skořici a prošlehávejte metlou, dokud směs nezačne houstnout. Pak vsypte oříšky nebo mandle a vše vlijte do pekáčku vymaštěného máslem. 3. Nechte karamel v chladu trochu ztuhnout a pak ho vkládejte do papírových košíčků. Vychlaďte, nejlépe přes noc, aby pořádně zpevněl.

Obchod Apetit