Lehká ryba, ostré chilli, sladké mango, jemné avokádo, svěží limeta – v tomhle jídle je všeho tak akorát!
Suroviny
Postup
Nejdříve v misce smíchejte přísady na dip a osolte.
V jiné míse promíchejte kousky ryby, limetovou šťávu a nastrouhanou kůru, med, olivový olej, koření a cukr a nechte alespoň 10 minut marinovat. Poté zprudka opečte na pánvi nebo napíchejte na špízy a opečte na grilu.
Opečené rybí maso podávejte v rozpečených tortillách spolu s mangem, avokádem, salátem, a připraveným dipem. Podle chuti doplňte klínky limety, omáčkou a salsou.
NĚCO NAVÍC
Na domácí salsu dejte do misky 1 červenou cibuli nakrájenou na kostičky, zalijte ji vymačkanou šťávou z 1 limety, promačkejte a nechte 5 minut marinovat. Přidejte 1 chilli papričku, nasekanou nadrobno, 1/4 lžičky mletého římského kmínu, 2 velká masitá rajčata, na kostičky a hrst nasekaného koriandru. Osolte a promíchejte.