Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2653 kcal
Bílkoviny 144 g
Sacharidy 262 g
Tuky 99 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehká ryba, ostré chilli, sladké mango, jemné avokádo, svěží limeta – v tomhle jídle je všeho tak akorát! 

Suroviny

ledový salát ¼ ks
na proužky
mečoun 500 g
steaky, možno nahradit jinou pevnou bělomasou rybou
+ navíc podle chuti klínky k podávání
med 1 PL
olivový olej 1 PL
česnek sušený 1 ČL
chilli sušené 1 ČL
římský kmín 1 ČL
mletý
kukuřičné, rozpečené
mango 1 ks
zralé, na kostičky
na plátky
omáčka chipotle k podávání
salsa
k podávání
Na dip
omáčka chipotle, možno nahradit tabascem

Postup

1

Nejdříve v misce smíchejte přísady na dip a osolte.

2

V jiné míse promíchejte kousky ryby, limetovou šťávu a nastrouhanou kůru, med, olivový olej, koření a cukr a nechte alespoň 10 minut marinovat. Poté zprudka opečte na pánvi nebo napíchejte na špízy a opečte na grilu.

3

Opečené rybí maso podávejte v rozpečených tortillách spolu s mangem, avokádem, salátem, a připraveným dipem. Podle chuti doplňte klínky limety, omáčkou a salsou.

NĚCO NAVÍC
Na domácí salsu dejte do misky 1 červenou cibuli nakrájenou na kostičky, zalijte ji vymačkanou šťávou z 1 limety, promačkejte a nechte 5 minut marinovat. Přidejte 1 chilli papričku, nasekanou nadrobno, 1/4 lžičky mletého římského kmínu, 2 velká masitá rajčata, na kostičky a hrst nasekaného koriandru. Osolte a promíchejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/7