0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7923 kcal
Bílkoviny 624 g
Sacharidy 160 g
Tuky 520 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výborná snídaně nebo svačina. Udělejte si svůj americký sendvič.

Suroviny

hovězí maso mleté 1 kg
chilli paprička 2 PL
jalapeño, najemno namletá
jarní cibulka 2 ks
najemno nasekané
worcesterská omáčka 2 PL
pepř 1 ČL
čerstvě mletý
sůl
olej 2 PL
Na omáčku
majonéza 125 ml
křen 1 PL
strouhaný
česnek 1 stroužek
prolisovaný
tabasco 2 ČL
chilli sušené 1 špetka
Na plnění
hamburgerová bulka 4 ks
šunka 4 plátky
slanina 4 plátky
vyškvařená
sýr 4 plátky
cibule červená 1 ks
na kolečka
hlávkový salát
4 listy
vejce 4 ks
volská oka
rajče 4 plátky

Postup

1

Smíchejte maso, jalapeños, jarní cibulku, worcester, sůl a pepř, vytvarujte karbanátky a nechte je 15 minut odpočívat v lednici. Prošlehejte suroviny na omáčku.

2

Maso opečte na troše oleje tak, jak ho máte rádi. Žemle rozkrojte a po řezné straně 3 minuty zlehka opékejte. Naplňte je masem, sýrem, zeleninou, osmaženými vejci…

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit