Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Hamburger

Hamburger

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7923 kcal
Bílkoviny 624 g
Sacharidy 160 g
Tuky 520 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výborná snídaně nebo svačina. Udělejte si svůj americký sendvič.

Suroviny

hovězí maso mleté 1 kg
chilli paprička 2 PL
jalapeño, najemno namletá
jarní cibulka 2 ks
najemno nasekané
worcesterská omáčka 2 PL
pepř 1 ČL
čerstvě mletý
sůl
olej 2 PL
Na omáčku
majonéza 125 ml
křen 1 PL
strouhaný
česnek 1 stroužek
prolisovaný
tabasco 2 ČL
chilli sušené 1 špetka
Na plnění
hamburgerová bulka 4 ks
šunka 4 plátky
slanina 4 plátky
vyškvařená
sýr 4 plátky
cibule červená 1 ks
na kolečka
hlávkový salát
4 listy
vejce 4 ks
volská oka
rajčata 4 plátky

1 Smíchejte maso, jalapeños, jarní cibulku, worcester, sůl a pepř, vytvarujte karbanátky a nechte je 15 minut odpočívat v lednici. Prošlehejte suroviny na omáčku.

2 Maso opečte na troše oleje tak, jak ho máte rádi. Žemle rozkrojte a po řezné straně 3 minuty zlehka opékejte. Naplňte je masem, sýrem, zeleninou, osmaženými vejci…

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...
Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem
  • Tipy a triky

Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem

Vyrobte si letos vlastní perníkovou chaloupku! Máme pro vás skvělý recept na perníkové těsto a postup, jak chaloupku slepit a ozdobit. Tato chaloupka potěší děti a vnese do vašeho domu kouzelnou vánoční atmosféru. A na závěr si na ní...
Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

V Anglii a Austrálii jim říkají „biscuits“, ve Španělsku „galletas“, v Americe „cookies“. Němci je nazývají „keks“ a pro nás to jsou sušenky. Malé sladké křupavé koláčky, které si můžeme udělat na mnoho způsobů. Proč si je...
Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...

Obchod Apetit