Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborová frittata se slaninou a klobásou
Bramborová frittata se slaninou a klobásou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborová frittata se slaninou a klobásou

3.8/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6258 kcal
Bílkoviny 244 g
Sacharidy 96 g
Tuky 535 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Italská klasika v pořádně výživném pánském provedení!

Suroviny

papriková, lze nahradit chorizem
olivový olej 2 PL
vejce 8 ks
jarní cibulka 3 ks
nakrájená na kolečka
lojovité (varný typ A), oloupané
zralý, strouhaný nahrubo
rajčata cherry 6 ks
přepůlená
sůl
pepř
čerstvě mletý
k podávání
k podávání

Postup

1

Brambory nakrájejte na tenké plátky a v osolené vodě je vařte asi deset minut doměkka. Slijte.

2

Mezitím nakrájejte slaninu na nudličky a klobásu na kolečka. Do pánve s kovovou rukojetí vlijte lžíci oleje a asi dvě minuty na něm opékejte slaninu, pak přidejte klobásu a míchejte společně ještě asi minutu. Děrovanou lžící slaninu s klobásou vyberte a dejte stranou.

3

Do mísy rozklepněte vejce, osolte, opepřete a prošlehejte. Opatrně vmíchejte jarní cibulku, polovinu sýra, opečenou slaninu, klobásu a vařené brambory.

4

Do pánve přidejte lžíci oleje a rozehřejte. Vlijte vaječnou směs a stejnoměrně ji rozhrňte. Zvolna opékejte asi pět minut. V průběhu opékání navrch rozložte rajčátka řeznou stranou nahoru a posypte zbylým sýrem. Když je frittata zespodu zlatavá, vložte ji do trouby pod gril a nechte ji tam tak dlouho, až se sýr na povrchu roztaví.

5

Frittatu nechte pět minut odpočinout, pak ji sesuňte opatrně na prkénko a rozkrájejte na výseče. Podávejte s čerstvým chlebem a podle chuti s kečupem.

NĚCO NAVÍC: Můžete použít vařené nebo pečené brambory z předchozího dne.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...