Bramborová frittata se slaninou a klobásou

Bramborová frittata se slaninou a klobásou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborová frittata se slaninou a klobásou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6258 kcal
Bílkoviny 244 g
Sacharidy 96 g
Tuky 535 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Italská klasika v pořádně výživném pánském provedení!

Suroviny

anglická slanina 6 plátků
klobása 1 ks
papriková, lze nahradit chorizem
olivový olej 2 PL
vejce 8 ks
jarní cibulka 3 ks
nakrájená na kolečka
brambory 3 ks
lojovité (varný typ A), oloupané
čedar 80 g
zralý, strouhaný nahrubo
rajčata cherry 6 ks
přepůlená
sůl
pepř
čerstvě mletý
chleba
k podávání
kečup
k podávání

1 Brambory nakrájejte na tenké plátky a v osolené vodě je vařte asi deset minut doměkka. Slijte.

2 Mezitím nakrájejte slaninu na nudličky a klobásu na kolečka. Do pánve s kovovou rukojetí vlijte lžíci oleje a asi dvě minuty na něm opékejte slaninu, pak přidejte klobásu a míchejte společně ještě asi minutu. Děrovanou lžící slaninu s klobásou vyberte a dejte stranou.

3 Do mísy rozklepněte vejce, osolte, opepřete a prošlehejte. Opatrně vmíchejte jarní cibulku, polovinu sýra, opečenou slaninu, klobásu a vařené brambory.

4 Do pánve přidejte lžíci oleje a rozehřejte. Vlijte vaječnou směs a stejnoměrně ji rozhrňte. Zvolna opékejte asi pět minut. V průběhu opékání navrch rozložte rajčátka řeznou stranou nahoru a posypte zbylým sýrem. Když je frittata zespodu zlatavá, vložte ji do trouby pod gril a nechte ji tam tak dlouho, až se sýr na povrchu roztaví.

5 Frittatu nechte pět minut odpočinout, pak ji sesuňte opatrně na prkénko a rozkrájejte na výseče. Podávejte s čerstvým chlebem a podle chuti s kečupem.

NĚCO NAVÍC: Můžete použít vařené nebo pečené brambory z předchozího dne.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit