0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborová frittata se slaninou a klobásou

Bramborová frittata se slaninou a klobásou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborová frittata se slaninou a klobásou

3.9 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6258 kcal
Bílkoviny 244 g
Sacharidy 96 g
Tuky 535 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Italská klasika v pořádně výživném pánském provedení!

Suroviny

anglická slanina 6 plátků
klobása 1 ks
papriková, lze nahradit chorizem
olivový olej 2 PL
vejce 8 ks
jarní cibulka 3 ks
nakrájená na kolečka
brambory 3 ks
lojovité (varný typ A), oloupané
čedar 80 g
zralý, strouhaný nahrubo
rajčata cherry 6 ks
přepůlená
sůl
pepř
čerstvě mletý
chleba
k podávání
kečup
k podávání

Postup

1

Brambory nakrájejte na tenké plátky a v osolené vodě je vařte asi deset minut doměkka. Slijte.

2

Mezitím nakrájejte slaninu na nudličky a klobásu na kolečka. Do pánve s kovovou rukojetí vlijte lžíci oleje a asi dvě minuty na něm opékejte slaninu, pak přidejte klobásu a míchejte společně ještě asi minutu. Děrovanou lžící slaninu s klobásou vyberte a dejte stranou.

3

Do mísy rozklepněte vejce, osolte, opepřete a prošlehejte. Opatrně vmíchejte jarní cibulku, polovinu sýra, opečenou slaninu, klobásu a vařené brambory.

4

Do pánve přidejte lžíci oleje a rozehřejte. Vlijte vaječnou směs a stejnoměrně ji rozhrňte. Zvolna opékejte asi pět minut. V průběhu opékání navrch rozložte rajčátka řeznou stranou nahoru a posypte zbylým sýrem. Když je frittata zespodu zlatavá, vložte ji do trouby pod gril a nechte ji tam tak dlouho, až se sýr na povrchu roztaví.

5

Frittatu nechte pět minut odpočinout, pak ji sesuňte opatrně na prkénko a rozkrájejte na výseče. Podávejte s čerstvým chlebem a podle chuti s kečupem.

NĚCO NAVÍC: Můžete použít vařené nebo pečené brambory z předchozího dne.

Související články

Seznamte se s chorizem, pikantní klobáskou ze Španělska
  • Suroviny

Seznamte se s chorizem, pikantní klobáskou ze Španělska

Patříte-li mezi milovníky výrazných chutí a čas od času si dopřejete prvotřídní uzeninu, zařadili jste chorizo už jistě dávno do svého jídelníčku. Jeho domovinou je Pyrenejský poloostrov, objevit ho můžete třeba v jedné z mnoha verzí...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit