0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tortilky s klobásou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné 20 jednohubek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1344 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 36 g
Tuky 104 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá chuťovka, která zazáří nejen na mexickém večírku.

Suroviny

chorizo 250 g
na kostičky
avokádo 1 ks
na kostičky
rajče 2 ks
na kostičky
cibule červená 1 ks
na kostičky
olivový olej
balzamikový ocet 2 ČL
sůl
pepř
koriandr čerstvý svazek
nasekaný, + lístky
zakysaná smetana 1 kelímek
1 bal
tortillové chipsy mexické kukuřičné

1 Chorizo nasucho vysmažte na pánvi a nechte vychladnout. Přimíchejte avokádo, rajčata a cibuli, přidejte olej, ocet, sůl, pepř a koriandr.

2 Směs rozdělte lžičkou na tortilly, ozdobte smetanou a lístkem koriandru.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit