Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 30 minut na 24 dortíků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6133 kcal
Bílkoviny 142 g
Sacharidy 741 g
Tuky 271 g
Vláknina 71 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nevíme, jak se to jeví vám, ale oproti americké tradici jsme se při zdobení velmi mírnili – růžová cukrová kytička je naším jediným výstřelkem. Američané ovšem milují dortíky s krémem obarveným namodro či nazeleno, ozdobené různobarevnými figurkami a kytičkami nebo třeba imitací trávy s lezoucími beruškami…

Suroviny

máslo 250 g
změklé
krystalový cukr 250 g
vanilkový lusk 1 ks
vejce 4 ks
mouka pšeničná hladká 350 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
mléko 250 ml
24 ks
marcipánové ozdoby květinových nebo cukrových ozdob
Na růžovou polevu
krupicový cukr 220 g
vinný kámen 0.25 ČL
(prášek do pečiva bez fosfátů)
1 ČL
růžová voda (prodávají orientální obchody)
bílek 3 ks
2
potravinářská barva růžová

1 Předehřejte troubu na 160 °C. Dejte máslo, cukr a dřeň vyškrábnutou z vanilkového lusku do mísy a šlehejte, až bude směs krémová a zesvětlá. Postupně dobře zašlehejte vejce jedno po druhém. Do mísy prosijte mouku s práškem do pečiva a dobře zapracujte. Nakonec vmíchejte mléko a rozdělte směs do dvou plechů na muffiny (po 12 jamkách) vyložených papírovými košíčky. Pečte 15–20 minut, před vyjmutím vyzkoušejte špejlí. Nechte vychladnout.

2 Na krémovou polevu v kastrůlku zprudka zahřívejte cukr, 60 ml vody, vinný kámen a růžovou vodu, až se cukr rozpustí. Přiveďte k varu, ztlumte a zvolna vařte 3 minuty. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Za stálého šlehání přilévejte tenkým pramínkem horkou cukrovou směs, až je krém hladký a lesklý. Nakonec zašlehejte růžové barvivo. Naneste pomocí palety na dortíky a ozdobte cukrovými květy.

Apetit magazín

50 odstínů soli: k čemu využít himalájskou, uzenou a další
  • Koktejl

50 odstínů soli: k čemu využít himalájskou, uzenou a další

Vařit bez soli je vážně umění, a tak stěží najdeme kuchyni, která by se jí vyhýbala. I špetka umí zvýraznit chuť masa či vyvážit sladkost dezertu. Prozradíme vám, jakou sůl vybrat na steak a jakou do zmrzliny i proč vyzkoušet himalájskou...
4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...

Obchod Apetit