Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné na 24 dortíků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6140 kcal
Bílkoviny 142 g
Sacharidy 743 g
Tuky 271 g
Vláknina 71 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nevíme, jak se to jeví vám, ale oproti americké tradici jsme se při zdobení velmi mírnili – růžová cukrová kytička je naším jediným výstřelkem. Američané ovšem milují dortíky s krémem obarveným namodro či nazeleno, ozdobené různobarevnými figurkami a kytičkami nebo třeba imitací trávy s lezoucími beruškami…

Suroviny

máslo 250 g
změklé
krystalový cukr 250 g
vejce 4 ks
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
mléko 250 ml
24 ks
cukrových nebo marcipánových květinových ozdob
Na růžovou polevu
vinný kámen ¼ ČL
(prášek do pečiva bez fosfátů)
voda růžová 1 ČL
(prodávají orientální obchody)
růžové

Postup

1

Předehřejte troubu na 160 °C. Dejte máslo, cukr a dřeň vyškrábnutou z vanilkového lusku do mísy a šlehejte, až bude směs krémová a zesvětlá. Postupně dobře zašlehejte vejce jedno po druhém.

2

Do mísy prosijte mouku s práškem do pečiva a dobře zapracujte. Nakonec vmíchejte mléko a rozdělte směs do dvou plechů na muffiny (po 12 jamkách) vyložených papírovými košíčky. Pečte 15–20 minut, před vyjmutím vyzkoušejte špejlí. Nechte vychladnout.

3

Na krémovou polevu v kastrůlku zprudka zahřívejte cukr, 60 ml vody, vinný kámen a růžovou vodu, až se cukr rozpustí. Přiveďte k varu, ztlumte a zvolna vařte 3 minuty.

4

Z bílků ušlehejte pevný sníh. Za stálého šlehání přilévejte tenkým pramínkem horkou cukrovou směs, až je krém hladký a lesklý. Nakonec zašlehejte růžové barvivo. Naneste pomocí palety na dortíky a ozdobte cukrovými květy.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...