Tohohle krasavce v italských barvách si oblíbíte bleskovou rychlostí!
Suroviny
olivový olej
4
PL
lilek
1
ks
na 1 cm plátky
quinoové vločky na obalení, nemusí být
česnek
2
stroužky
drcené
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
hamburgerová bulka
4
ks
dýňová bulka lze nahradit celozrnnou
bazalkové pesto
130
g
rajčata cherry
250
g
mozzarella
125
g
natrhaná
cuketa
1
ks
malá, podélně na nudličky
bazalka
½
hrnku
lískty
Postup
1
Ve velké pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm plátky lilku dočervena, nejdřív asi 4 minuty z jedné a pak i z druhé strany. (Můžete je před smažením lehce obalit v quinoových vločkách, jako jsme to udělali my, ale není to nutné.) Pak nechte okapat na papírových utěrkách. Ještě teplé osolte, opepřete a promíchejte s česnekem.
2
Housky prokrojte a obě půlky opečte, spodní půlku potřete vždy pestem. Na ni dejte jednu vrstvu lilku, pak navršte rajčata a zopakujte, abyste měli 2 vrstvy. Navrch dejte mozzarellu, nudličky cukety, lístky bazalky a zbylá rajčata. Osolte, opepřete. Přiklopte horní půlkou a podávejte.