Lilkový burger s pestem

Lilkový burger s pestem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1543 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 20 g
Tuky 146 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohohle krasavce v italských barvách si oblíbíte bleskovou rychlostí! 

Související recepty

Ledový chai

Chai nebo také masala chai (čti čaj) je kořene...

Suroviny

olivový olej 4 PL
lilek 1 ks
na 1 cm plátky
quinoové vločky na obal, nemusí být
česnek 2 stroužek
drcené
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
4 ks
dýňová bulka lze nahradit celozrnnou
bazalkové pesto 130 g
250 g
třešňová rajčátka na plátky
mozzarella 125 g
natrhaná
cuketa 1 ks
malá, podélně na nudličky
0.5 hrnek
lískty bazalky

1 Ve velké pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm plátky lilku dočervena, nejdřív asi 4 minuty z jedné a pak i z druhé strany. (Můžete je před smažením lehce obalit v quinoových vločkách, jako jsme to udělali my, ale není to nutné.) Pak nechte okapat na papírových utěrkách. Ještě teplé osolte, opepřete a promíchejte s česnekem.

2 Housky prokrojte a obě půlky opečte, spodní půlku potřete vždy pestem. Na ni dejte jednu vrstvu lilku, pak navršte rajčata a zopakujte, abyste měli 2 vrstvy. Navrch dejte mozzarellu, nudličky cukety, lístky bazalky a zbylá rajčata. Osolte, opepřete. Přiklopte horní půlkou a podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/8

Obchod Apetit