Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Na cca 1,5 litru

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 760 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 116 g
Tuky 20 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chai nebo také masala chai (čti čaj) je kořeněný nepálský černý čaj, často podávaný s mlékem. Užívá se v něm různé koření v proměnlivých množstvích, například zázvor, kardamom, skořice, hřebíček, badyán, muškátový oříšek či pepř. 

Suroviny

vychlazené, k podávání
Na chai ledové kostky
čaj 2 ks
2 čajové sáčky chai (prodávají supermarkety – např. pod značkou Ahmad, či Marks & Spencer)
med 4 PL
90 g
skořice 1 svitek
vanilkový extrakt 1 ČL

Postup

1

Na chai ledové kostky dejte čajové sáčky, med, skořici, vanilku a pomerančovou kůru do silnostěnného džbánu nebo konvice a zalijte 500ml vroucí vody. Nechte louhovat 15 minut. Vyjměte čajové sáčky. Pak nechte tekutinu zcela vychladnout. Přeceďte a rozlijte do tvořítek na led (my jsme měli s důlky o objemu 30ml). Dejte do mrazáku ztuhnout, trvá to zhruba 3 hodiny.

2

Při podávání dejte připravené ledové kostky do džbánu, přilijte polovinu mléka a promíchejte. Nechte pár minut stát a pak přilijte zbylé mléko.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/8