Chai nebo také masala chai (čti čaj) je kořeněný nepálský černý čaj, často podávaný s mlékem. Užívá se v něm různé koření v proměnlivých množstvích, například zázvor, kardamom, skořice, hřebíček, badyán, muškátový oříšek či pepř.
Suroviny
Na cca 1,5 litru
Suroviny
Na cca 1,5 litru
Na chai ledové kostky
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 760 kcal
- Bílkoviny 31 g
- Sacharidy 116 g
- Tuky 20 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2016/8
Přidat hodnocení
Hodnocení
0,0/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2016/8
Srpnové číslo je opět plné tipů pro pohodové prázdninové vaření! Ani v srpnu není důvod uklízet gril, protože vám přinášíme další pořádnou dávku receptů vyladěných do posledního puntíku. Také se můžete těšit na další porci skvělých letních večeří a recepty na dokonalé osvěžení do nadcházejících horkých dnů.Nenechte si ujít naše letní hity! Přinášíme vám naše oblíbené recepty na lahodné špízy, dokonalé vegetariánské burgery, originální saláty plné barev a chutí a osvěžující ledové čaje.Lelkujte s námi... Tedy vlastně lilkujte! Lilek se dá upravit na tisíc různých způsobů… Je jen na vás, jestli ho zapečete, upečete, naplníte, nakrájíte do kari či salátu nebo rozmixujete. Každá jeho podoba má své neodolatelné kouzlo!Vypravte se s námi za vůní moře! Ukážeme vám, jak správně upravit mořské plody. Díky tomu to hned napoprvé zvládnete na výbornou. Připravte si poctivé a lahodné jídlo jako z mořské taverny, ať už jste na chalupě v lese nebo v bytě uprostřed města.Pryč s nudou! Osvěžte svůj repertoár letní pasty o 10 nových neotřelých receptů.Domácí zmrzlina je nejlepší! Lahodnou zmrzlinu zvládnete doma, ať už máte zmrzlinovač nebo ne. Díky našim receptům si přijde na své i vegan, alergik nebo vyznavač živé stravy.Apetit, napsáno s chutí.