Křupavý salát se zelenou zálivkou

Křupavý salát se zelenou zálivkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3248 kcal
Bílkoviny 359 g
Cukr 21 g
Tuky 187 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Dokonalá kombinace avokáda, polníčku, rajčátek, sýra s modrou plísní, slaniny a křupavých krutonů vás dostane!

Suroviny

ks
italská bageta (ciabatta, rustikální), na kostky
olivový olej
na pokapání
avokádo 1 ks
oloupané, na kostky
sýr s modrou plísní 75 g
rozdrobený
100 g
třešňová rajčátka oválná, podélně rozčtvrcených
hrst
polníčku
slanina 8 plátek
sušená / anglická, opečné dokřupava
Na zelenou zálivku
jarní cibulka 2 ks
nasekaná
citron 0.5 ks
šťáva
majonéza 2 PL
bazalka hrst
nasekané
pažitka 1 PL
nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Troubu předehřejte na 200/180°C. Nakrájenou bagetu pokapejte olejem, rozložte v jedné vrstvě na plech a pečte 10–15 minut dozlatova a dokřupava.

2 V malém robotu rozmixujte přísady na zelenou zálivku spolu s 2–3 lžícemi vody. Osolte a opepřete.

3 Přísady na salát kromě slaniny rozložte na servírovací talíř. Pokapejte připravenou zálivkou a posypte rozdrobenou slaninou a krutony. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit