Dokonalá kombinace avokáda, polníčku, rajčátek, sýra s modrou plísní, slaniny a křupavých krutonů vás dostane!
Suroviny
ciabatta
ks
na kostky
olivový olej
na pokapání
avokádo
1
ks
oloupané, na kostky
sýr s modrou plísní
75
g
rozdrobený
rajčata cherry
100
g
podélně rozčtvrcených
polníček
5
hrstí
slanina
8
plátek
sušená nebo anglická, opečná dokřupava
Na zelenou zálivku
jarní cibulka
2
ks
nasekaná
citron
½
ks
šťáva
majonéza
2
PL
bazalka
1
hrst
nasekané
pažitka
1
PL
nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Troubu předehřejte na 200/180°C. Nakrájenou bagetu pokapejte olejem, rozložte v jedné vrstvě na plech a pečte 10–15 minut dozlatova a dokřupava.
2
V malém robotu rozmixujte přísady na zelenou zálivku spolu s 2–3 lžícemi vody. Osolte a opepřete.
3
Přísady na salát kromě slaniny rozložte na servírovací talíř. Pokapejte připravenou zálivkou a posypte rozdrobenou slaninou a krutony.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Recepty se spoustou zeleniny(19 receptů )
- Jedeme na zelenou(42 receptů )
- 20x lahodné avokádo(20 receptů )