Zeleninové balíčky

Zeleninové balíčky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 (4)
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2078 kcal
Bílkoviny 99 g
Cukr 235 g
Tuky 70 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Nejen pro vegetariány

Suroviny

rajčata 250 g
směs malých barevných
paprika 2 ks
červená a žlutá, bez semen, na 4 cm kousky
cuketa 2 ks
malá, na silné plátky
cizrna 400 g
konzerva, scezená a propláchnutá
citronová kůra 1 ČL
najemno nastrouhaná z biocitronu
kapary 3 ČL
scezené drobné
oregano 2 ČL
olivový olej extra panenský 2 PL
feta 100 g
rozdrobený
sůl
pepř
čerstvě mletý
1 Zahřejte troubu na 220 °C. Ustřihněte 4 půlmetrové kusy pečicího papíru. Doprostřed na ně rozdělte rajčata, papriky, cukety a cizrnu. Posypte citronovou kůrou, kapary a 1,5 lžičkou oregana, pokapejte 1,5 lžící oleje. Osolte a opepřete. Okraje papíru zvedněte doprostřed a svažte jako měšec (podrobný návod na přípravu balíčků najdete v článku tady). Měšce přeneste na plech. Pečte 20 minut, aby zelenina změkla.

2 Balíčky dejte na talíře, otevřete je a jejich obsah posypte rozdrobenou fetou a oreganem. Pokapejte zbývajícím olejem a podávejte.

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit