Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.9/5 Počet hodnocení: 51
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2078 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 235 g
Tuky 70 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Nejen pro vegetariány

Suroviny

rajče 250 g
směs malých barevných
červená a žlutá, bez semen, na 4 cm kousky
malá, na silné plátky
cizrna 400 g
konzerva, scezená a propláchnutá
najemno nastrouhaná z biocitronu
kapary 3 ČL
scezené drobné
oregano 2 ČL
olivový olej extra panenský 2 PL
rozdrobený
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1
1 Zahřejte troubu na 220 °C. Ustřihněte 4 půlmetrové kusy pečicího papíru. Doprostřed na ně rozdělte rajčata, papriky, cukety a cizrnu. Posypte citronovou kůrou, kapary a 1,5 lžičkou oregana, pokapejte 1,5 lžící oleje. Osolte a opepřete. Okraje papíru zvedněte doprostřed a svažte jako měšec (podrobný návod na přípravu balíčků najdete v článku tady). Měšce přeneste na plech. Pečte 20 minut, aby zelenina změkla.

2 Balíčky dejte na talíře, otevřete je a jejich obsah posypte rozdrobenou fetou a oreganem. Pokapejte zbývajícím olejem a podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...