Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Houbové balíčky

Houbové balíčky

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Více než hodinu na 24 balíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 698 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 27 g
Tuky 43 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Občerstvení s překvapením

Suroviny

palačinka
podle základního receptu (viz Něco navíc)
sušené houby 10 g
vývar zeleninový 80 ml
horký (nebo kuřecí)
máslo 30 g
víno bílé 165 ml
suché
žampiony 500 g
krémové, nadrobno
petrželka hrst
stačí menší hrstka
pažitka hrst
stačí menší hrstka
kerblík hrst
stačí menší hrstka
pažitka svazek
na svazování
zakysaná smetana 120 g
1 Kus kuchyňského papíru namočte v rozpuštěném másle a potřete jím palačinkovou pánev (průměr 15 cm). Pak pánev zahřejte a nalijte na ni jen tolik těstíčka, aby pokrylo dno pánve tenkou vrstvou. Pomalu opékejte minutu z jedné a méně než minutu z druhé strany. Opět potřete pánev máslem a stejným způsobem připravte všechny palačinky.

2 Sušené houby namočte do horkého vývaru a nechte je 30 minut bobtnat. Slijte je, nakrájejte a vývar uchovejte.

3

Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte vývar, víno, žampiony, hříbky a za občasného míchání vše vařte asi 15 minut, až se odvaří vývar. Vmíchejte nasekané bylinky, osolte a opepřete. Nechte vychladnout.

4

Pažitku dejte na 30 sekund do horké vody, slijte, opláchněte studenou vodou a dejte stranou.

5 Podle dezertního talířku o průměru 12 cm vyřízněte z palačinek kola. Do středu každého dejte vrchovatou lžičku houbové směsi, přidejte lžičku kysané smetany a pomocí pažitky svažte do balíčku.

NĚCO NAVÍC

  • TĚSTO NA PALAČINKY: Promíchejte 300 g mouky, 500 až 600 ml mléka, 2 vejce a špetku soli. Těsto nechte 30 minut odpočinout při pokojové teplotě a pak z něj na malé pánvi usmažte palačinky.
  • Hotové balíčky můžete vyrobit dopředu a zamrazit. Nejdříve je nechte zmrznout na tácu a poté je sesypte do sáčku. Před podáváním je nechte rozmrznout a pak je ohřejte v troubě.

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit