0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Houbové balíčky

Houbové balíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Houbové balíčky

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné na 24 balíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 698 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 27 g
Tuky 43 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Občerstvení s překvapením.

Suroviny

palačinka
podle základního receptu (viz Něco navíc)
sušené houby 10 g
vývar zeleninový 80 ml
horký (nebo kuřecí)
máslo 30 g
víno bílé 165 ml
suché
žampiony 500 g
krémové, nakrájené nadrobno
petrželka hrst
stačí menší hrstka
pažitka hrst
stačí menší hrstka
kerblík hrst
stačí menší hrstka
pažitka svazek
na svazování
zakysaná smetana 120 g

1 Kus kuchyňského papíru namočte v rozpuštěném másle a potřete jím palačinkovou pánev (průměr 15 cm). Pak pánev zahřejte a nalijte na ni jen tolik těstíčka, aby pokrylo dno pánve tenkou vrstvou. Pomalu opékejte minutu z jedné a méně než minutu z druhé strany. Opět potřete pánev máslem a stejným způsobem připravte všechny palačinky.

2 Sušené houby namočte do horkého vývaru a nechte je 30 minut bobtnat. Slijte je, nakrájejte a vývar uchovejte.

3 Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte vývar, víno, žampiony, hříbky a za občasného míchání vše vařte asi 15 minut, až se odvaří vývar. Vmíchejte nasekané bylinky, osolte a opepřete. Nechte vychladnout.

4 Pažitku dejte na 30 sekund do horké vody, slijte, opláchněte studenou vodou a dejte stranou.

5 Podle dezertního talířku o průměru 12 cm vyřízněte z palačinek kola. Do středu každého dejte vrchovatou lžičku houbové směsi, přidejte lžičku kysané smetany a pomocí pažitky svažte do balíčku.

NĚCO NAVÍC

  • TĚSTO NA PALAČINKY: Promíchejte 300 g mouky, 500 až 600 ml mléka, 2 vejce a špetku soli. Těsto nechte 30 minut odpočinout při pokojové teplotě a pak z něj na malé pánvi usmažte palačinky.
  • Hotové balíčky můžete vyrobit dopředu a zamrazit. Nejdříve je nechte zmrznout na tácu a poté je sesypte do sáčku. Před podáváním je nechte rozmrznout a pak je ohřejte v troubě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit