Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Houbové balíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné na 24 balíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 698 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 27 g
Tuky 43 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Občerstvení s překvapením.

Suroviny

palačinka
podle základního receptu (viz Něco navíc)
vývar zeleninový 80 ml
horký (nebo kuřecí)
suché
krémové, nakrájené nadrobno
petrželka hrst
stačí menší hrstka
pažitka hrst
stačí menší hrstka
kerblík hrst
stačí menší hrstka
pažitka svazek
na svazování

Postup

1

Kus kuchyňského papíru namočte v rozpuštěném másle a potřete jím palačinkovou pánev (průměr 15 cm). Pak pánev zahřejte a nalijte na ni jen tolik těstíčka, aby pokrylo dno pánve tenkou vrstvou. Pomalu opékejte minutu z jedné a méně než minutu z druhé strany. Opět potřete pánev máslem a stejným způsobem připravte všechny palačinky.

2

Sušené houby namočte do horkého vývaru a nechte je 30 minut bobtnat. Slijte je, nakrájejte a vývar uchovejte.

3

Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte vývar, víno, žampiony, hříbky a za občasného míchání vše vařte asi 15 minut, až se odvaří vývar. Vmíchejte nasekané bylinky, osolte a opepřete. Nechte vychladnout.

4

Pažitku dejte na 30 sekund do horké vody, slijte, opláchněte studenou vodou a dejte stranou.

5

Podle dezertního talířku o průměru 12 cm vyřízněte z palačinek kola. Do středu každého dejte vrchovatou lžičku houbové směsi, přidejte lžičku kysané smetany a pomocí pažitky svažte do balíčku.

NĚCO NAVÍC

TĚSTO NA PALAČINKY: Promíchejte 300 g mouky, 500 až 600 ml mléka, 2 vejce a špetku soli. Těsto nechte 30 minut odpočinout při pokojové teplotě a pak z něj na malé pánvi usmažte palačinky. Hotové balíčky můžete vyrobit dopředu a zamrazit. Nejdříve je nechte zmrznout na tácu a poté je sesypte do sáčku. Před podáváním je nechte rozmrznout a pak je ohřejte v troubě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč