0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Houbové balíčky

Houbové balíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Houbové balíčky

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné na 24 balíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 698 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 27 g
Tuky 43 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Občerstvení s překvapením.

Suroviny

palačinka
podle základního receptu (viz Něco navíc)
sušené houby 10 g
vývar zeleninový 80 ml
horký (nebo kuřecí)
máslo 30 g
suché
krémové, nakrájené nadrobno
petrželka hrst
stačí menší hrstka
pažitka hrst
stačí menší hrstka
kerblík hrst
stačí menší hrstka
pažitka svazek
na svazování

1 Kus kuchyňského papíru namočte v rozpuštěném másle a potřete jím palačinkovou pánev (průměr 15 cm). Pak pánev zahřejte a nalijte na ni jen tolik těstíčka, aby pokrylo dno pánve tenkou vrstvou. Pomalu opékejte minutu z jedné a méně než minutu z druhé strany. Opět potřete pánev máslem a stejným způsobem připravte všechny palačinky.

2 Sušené houby namočte do horkého vývaru a nechte je 30 minut bobtnat. Slijte je, nakrájejte a vývar uchovejte.

3 Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte vývar, víno, žampiony, hříbky a za občasného míchání vše vařte asi 15 minut, až se odvaří vývar. Vmíchejte nasekané bylinky, osolte a opepřete. Nechte vychladnout.

4 Pažitku dejte na 30 sekund do horké vody, slijte, opláchněte studenou vodou a dejte stranou.

5 Podle dezertního talířku o průměru 12 cm vyřízněte z palačinek kola. Do středu každého dejte vrchovatou lžičku houbové směsi, přidejte lžičku kysané smetany a pomocí pažitky svažte do balíčku.

NĚCO NAVÍC

  • TĚSTO NA PALAČINKY: Promíchejte 300 g mouky, 500 až 600 ml mléka, 2 vejce a špetku soli. Těsto nechte 30 minut odpočinout při pokojové teplotě a pak z něj na malé pánvi usmažte palačinky.
  • Hotové balíčky můžete vyrobit dopředu a zamrazit. Nejdříve je nechte zmrznout na tácu a poté je sesypte do sáčku. Před podáváním je nechte rozmrznout a pak je ohřejte v troubě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč