Masové balíčky

Masové balíčky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Pro zkušené 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2780 kcal
Bílkoviny 154 g
Sacharidy 315 g
Tuky 91 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Efektní pohoštění v thajském stylu – výzva pro zkušené kuchaře!

Suroviny

pažitka
na převázání
arašídový olej
na smažení
chilli omáčka
na namáčení
Na těsto
vejce 1 ks
sůl 0.75 ČL
mouka pšeničná hladká 2 hrnky
+ na posypání pracovní plochy
Na náplň
kuře 300 g
hrubě sekané, lze nahradit vepřovým
vlašské ořechy 100 g
nahrubo
jarní cibulka 3 ks
najemno
česnek 4 stroužky
rozdrcené
1 PL
ústřicová omáčka lze nahradit rybí
pepř
bílý, na dochucení
sůl
na dochucení
mouka pšeničná polohrubá 2 PL

Nejdřív připravte těsto: vejce prošlehejte se solí a asi 70 ml vody. Mouku prosijte do mísy, uprostřed vytvořte důlek a vlijte vejce. Promíchejte a zpracujte na vláčné těsto – podle potřeby přidávejte vodu nebo trochu mouky.

Hněťte asi pět minut, pak z těsta vytvarujte kouli, přikryjte a nechte půl hodiny odpočívat. Na lehce pomoučněné pracovní ploše pak těsto dotenka vyválejte a nakrájejte na zhruba deseticentimetrové čtverce. V mikrotenovém sáčku uchovejte v chladničce nebo na mrazáku.

Teď je na řadě náplň: v mixéru rozmělněte maso na jemnou pastu a promíchejte ji s ořechy, cibulkou, česnekem, omáčkou, pepřem a solí. Mouku promíchejte v kastrůlku s osmi lžícemi studené vody a zahřejte.

Na čtverce těsta postupně klaďte lžící náplň, okraje potřete moučnou kašičkou a pak vytvořte balíček, jehož kraje k sobě dobře přitiskněte a ovažte snítkou pažitky.

Ve vysoké vrstvě středně rozehřátého oleje smažte po částech ranečky; horký olej přitom přelévejte i přes zavázané konce; celkem smažte asi deset minut, dozlatova. Vyjměte, nechte odsát přebytečný olej a ihned podávejte s chilli omáčkou k nabírání.

Apetit magazín

10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit