Masové balíčky

Masové balíčky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Pro zkušené 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2780 kcal
Bílkoviny 154 g
Sacharidy 315 g
Tuky 91 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Efektní pohoštění v thajském stylu – výzva pro zkušené kuchaře!

Suroviny

pažitka
na převázání
arašídový olej
na smažení
chilli omáčka
na namáčení
Na těsto
vejce 1 ks
sůl 0.75 ČL
mouka pšeničná hladká 2 hrnky
+ na posypání pracovní plochy
Na náplň
kuře 300 g
hrubě sekané, lze nahradit vepřovým
vlašské ořechy 100 g
nahrubo
jarní cibulka 3 ks
najemno
česnek 4 stroužky
rozdrcené
1 PL
ústřicová omáčka lze nahradit rybí
pepř
bílý, na dochucení
sůl
na dochucení
mouka pšeničná polohrubá 2 PL

Nejdřív připravte těsto: vejce prošlehejte se solí a asi 70 ml vody. Mouku prosijte do mísy, uprostřed vytvořte důlek a vlijte vejce. Promíchejte a zpracujte na vláčné těsto – podle potřeby přidávejte vodu nebo trochu mouky.

Hněťte asi pět minut, pak z těsta vytvarujte kouli, přikryjte a nechte půl hodiny odpočívat. Na lehce pomoučněné pracovní ploše pak těsto dotenka vyválejte a nakrájejte na zhruba deseticentimetrové čtverce. V mikrotenovém sáčku uchovejte v chladničce nebo na mrazáku.

Teď je na řadě náplň: v mixéru rozmělněte maso na jemnou pastu a promíchejte ji s ořechy, cibulkou, česnekem, omáčkou, pepřem a solí. Mouku promíchejte v kastrůlku s osmi lžícemi studené vody a zahřejte.

Na čtverce těsta postupně klaďte lžící náplň, okraje potřete moučnou kašičkou a pak vytvořte balíček, jehož kraje k sobě dobře přitiskněte a ovažte snítkou pažitky.

Ve vysoké vrstvě středně rozehřátého oleje smažte po částech ranečky; horký olej přitom přelévejte i přes zavázané konce; celkem smažte asi deset minut, dozlatova. Vyjměte, nechte odsát přebytečný olej a ihned podávejte s chilli omáčkou k nabírání.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit