0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Masové balíčky

Masové balíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Masové balíčky

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Pro zkušené 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2796 kcal
Bílkoviny 154 g
Sacharidy 319 g
Tuky 91 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Efektní pohoštění v thajském stylu – výzva pro zkušené kuchaře!

Suroviny

pažitka
na převázání
na smažení
chilli omáčka
na namáčení
Na těsto
vejce 1 ks
sůl ¾ ČL
mouka pšeničná hladká 2 hrnky
+ na posypání pracovní plochy
Na náplň
kuře 300 g
hrubě sekané, lze nahradit vepřovým
vlašské ořechy 100 g
nahrubo
jarní cibulka 3 ks
najemno
česnek 4 stroužky
rozdrcené
ústřicová omáčka 1 PL
lze nahradit rybí
pepř bílý
na dochucení
sůl
na dochucení
mouka pšeničná polohrubá 2 PL

1 Nejdřív připravte těsto: vejce prošlehejte se solí a asi 70 ml vody. Mouku prosijte do mísy, uprostřed vytvořte důlek a vlijte vejce. Promíchejte a zpracujte na vláčné těsto – podle potřeby přidávejte vodu nebo trochu mouky.

2 Hněťte asi pět minut, pak z těsta vytvarujte kouli, přikryjte a nechte půl hodiny odpočívat. Na lehce pomoučněné pracovní ploše pak těsto dotenka vyválejte a nakrájejte na zhruba deseticentimetrové čtverce. V mikrotenovém sáčku uchovejte v chladničce nebo na mrazáku.

3 Teď je na řadě náplň: v mixéru rozmělněte maso na jemnou pastu a promíchejte ji s ořechy, cibulkou, česnekem, omáčkou, pepřem a solí. Mouku promíchejte v kastrůlku s osmi lžícemi studené vody a zahřejte.

4 Na čtverce těsta postupně klaďte lžící náplň, okraje potřete moučnou kašičkou a pak vytvořte balíček, jehož kraje k sobě dobře přitiskněte a ovažte snítkou pažitky.

5 Ve vysoké vrstvě středně rozehřátého oleje smažte po částech ranečky; horký olej přitom přelévejte i přes zavázané konce; celkem smažte asi deset minut, dozlatova. Vyjměte, nechte odsát přebytečný olej a ihned podávejte s chilli omáčkou k nabírání.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín

Kvíz: Na jaké úrovni zvládnete uvařit italská jídla?
  • Tipy a triky

Kvíz: Na jaké úrovni zvládnete uvařit italská jídla?

Itálie je gastronomickým rájem – těstoviny, víno, pizza, gelato, káva, plody moře, sicilské pomeranče, parmská šunka… Na co si vzpomenete, to tam mají a ve vynikající kvalitě. My se v článku zaměříme na italské sýry a pod ním najdete kvíz,...
AD
Jak vypadá vaše vysněná kuchyň?

Jak vypadá vaše vysněná kuchyň?

Konečně přišla ta chvíle a vy jste ve fázi plánování místnosti, kde to ve většině domácností nejvíc žije? Toužíte po takové kuchyni, kde budete mít vše po ruce a vaření pak půjde pěkně od ruky? Nechcete za pár týdnů nebo měsíců vybírat...
5 večeří, které vás nepošlou hned do postele
  • Jak na to

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele

Po vánočním hodování míváme chuť na lehčí ale výživná jídla, v nichž nechybí dávka bílkovin. Ať už si dáte Asií inspirovanou polévku, dýňovou frittatu nebo krůtí karbanátky, po všem se budete cítit sytě, přitom lehce a fit! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč