Lahodná psaníčka z tortill plná špenátu a ricotty jsou vděčným bezmasým jídlem, které není náročné na suroviny ani čas! Špenátové tortilly si připravte jako rychlou večeři, sytou svačinu nebo pohoštění na piknik. Ani v jednom případě nebudete zklamaní.
Suroviny
máslo
2
PL
baby špenát
200
g
ricotta
500
g
parmazán
100
g
strouhaný
citronová kůra
4
ČL
strouhaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
tortilla
4
ks
velké, tenké
Postup
1
Předehřejte troubu na 200 °C.
2
Propláchněte špenát pod tekoucí vodou a v pánvi s rozehřátým máslem ho párkrát prohoďte, aby zavadl; stačí 1–2 minuty.
3
Vypněte, přidejte ricottu, parmazán a citronovou kůru a osolte a opepřete. Nahrubo promíchejte. Směs rozdělte na tortilly a přeložte je jako psaníčko tak, abyste náplň uzavřeli uvnitř.
4
Položte na plech s pečicím papírem a pečte 10 minut dozlatova a dokřupava.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zapečeno k obědu(6 receptů )
- 6x zelené lupení(6 receptů )
- Zelené zlato, které koupíte kdykoli během roku aneb 30 ověřených receptů se špenátem v hlavní roli (31 receptů )
- Zdravé, rychlé a levné večeře ze tří surovin: 36 skvělých receptů(30 receptů )
Komentáře
Zklamání, nemastne, neslane. Jídlo je dost suché, ricotta prehlusila špenát, parmazan také nebyl cítit.