0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Makrelový salát s křupavými krutony

makrelový salát
ZDROJ: pexels.com
sdílet:

Makrelový salát s křupavými krutony

3.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2219 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 181 g
Tuky 102 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Balené směsi různobarevných salátových listů a krájené další zeleniny jsou dnes běžně k dostání. Co s nimi, když chcete něco víc než jen salát?

Suroviny

chleba 4 ks
světlý, silné krajíce
olivový olej 1.5 PL
makrela 450 g
uzená
salát 300 g
balený mix salátů
dresink 4 PL
hotová zálivka s jogurtem a koprem

1 Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Krajíce chleba nakrájejte na kostičky a pokapejte olivovým olejem. Rozprostřete kostičky na plech a pečte čtvrt hodiny, až budou zlatavé a křupavé. (Můžete je opéct i na pánvi.)

2 Z makrely vyberte maso a natrhejte ho na větší kousky. Smíchejte se salátem a přelijte hotovou zálivkou s jogurtem a koprem. Na závěr přidejte teplé chlebové krutony. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

Andrea Turoková

teno salatik je vazne skvely

Obchod Apetit