Makrelový salát s křupavými krutony

Makrelový salát s křupavými krutony

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (2)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1170 kcal
Bílkoviny 35 g
Cukr 174 g
Tuky 25 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Balené směsi různobarevných salátových listů a krájené další zeleniny jsou dnes běžně k dostání. Co s nimi, když chcete něco víc než jen salát?

Suroviny

chleba 4 ks
světlý, silné krajíce
olivový olej 1.5 PL
450 g
uzená makrela
salát 300 g
balený
4 PL
zálivka hotová s jogurtem a kopr
1. Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Krajíce chleba nakrájejte na kostičky a pokapejte olivovým olejem. Rozprostřete kostičky na plech a pečte čtvrt hodiny, až budou zlatavé a křupavé. (Můžete je opéct i na pánvi.)

2. Z makrely vyberte maso a natrhejte ho na větší kousky. Smíchejte se salátem a přelijte hotovou zálivkou s jogurtem a koprem. Na závěr přidejte teplé chlebové krutony. 

Obchod Apetit