Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fenyklový salát s broskvemi a fetou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1422 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 61 g
Tuky 108 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Aromatický fenykl a sladká broskev jsou překvapivý a originální pár. Tohle na první pohled nesourodé spojení ovšem chutná naprosto skvěle. Neutrální salátová okurka a slaná feta salát skvěle doplní. 

Suroviny

žlutomasé
olivový olej panenský 4 PL
sůl
pepř barevný
čerstvě mletý
bulvy seříznuté a zbavené tuhých vnějších listů
salátová, podle chuti oloupaná nebo ne a nakrájená na tenké plátky
nakrájená na kostky nebo rozdrobená

Postup

1

Broskve ponořte na pár sekund do vroucí vody, pak je sceďte a nechte zchladnout, aby se s nimi dalo pracovat. Oloupejte je, rozpulte, vypeckujte a nakrájejte na klínky. Dejte je do mísy.

2

Na zálivku prošlehejte citronovou šťávu s olejem a trochou soli a barevného pepře. Dvěma lžícemi zálivky pokapejte broskve a promíchejte. Nechte stát aspoň hodinu a párkrát je mezitím obraťte. Zbývající zálivku odložte. 

3

Fenykl nakrájejte ostrým nožem na tenké podlouhlé plátky. Tenkou nať odložte na ozdobení. 

4

Těsně před podáváním naaranžujte na plochou mísu nebo servírovací talíř fenykl a okurku a promíchejte je se zbývající zálivkou. Přidejte broskve a fetu a přelijte šťávou, kterou pustily broskve. Posypte fenyklovou natí.

NĚCO NAVÍC
Salát lze připravit i s nektarinkami místo broskví – ty není třeba loupat, stejně jako broskve s jemnou slupkou a skoro bez chmýří. Spaření plodů však podpoří šťavnatost.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/8

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč