0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Žhavý klobáskový salát

Žhavý klobáskový salát

4 / 5. Počet hodnocení: 3
Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2008 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 36 g
Tuky 171 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Salát pro muže? Jedině s pořádně vypečenými klobáskami!

Suroviny

olivový olej 1 PL
klobása 400 g
např. cipollata
cibule červená 1 ks
na tenké klínky
hořčice hrubozrnná 1 PL
třtinový cukr 1 PL
16 ks
třešňová rajčátka
little gem salát 2 ks
avokádo 1 ks
okurka 0.25 ks
podélně přepůlená, na plátky
vinný ocet červený 1 PL
křupavá bageta k podávání
1 V hlubší pánvi rozehřejte olej a nůžkami do ní nastříhejte kousky klobásy velikosti sousta. Přihoďte cibuli a míchejte asi tři minuty, až bude maso zlatohnědé. Přidejte cukr a hořčici, rajčátka a za občasného míchání opékejte dalších pár minut, až začnou rajčátka trochu praskat a směs bude pokrytá zkaramelizovanou hořčičnou glazurou.

2 Mezitím omytý salát rozdělte na listy, zbavte avokádo pecky, oloupejte ho a nakrájejte na plátky a spolu s okurkou rozložte na servírovací talíř. Lžící navrch nandejte horkou klobáskovou směs z pánve. Do pánve po klobáskách vlijte ocet, lžíci vody a zahřívejte a míchejte, abyste uvolnili lahodné přípečky. Vzniklou omáčkou pak pokapejte pokrm na talíři. Podávejte s čerstvou křupavou bagetou.

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit