Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 6
Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2008 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 36 g
Tuky 171 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Salát pro muže? Jedině s pořádně vypečenými klobáskami!

Suroviny

olivový olej 1 PL
např. cipollata
na tenké klínky
hořčice hrubozrnná 1 PL
třtinový cukr 1 PL
16 ks
třešňová rajčátka
little gem salát 2 ks
okurka ¼ ks
podélně přepůlená, na plátky
vinný ocet červený 1 PL
křupavá bageta k podávání

Postup

1
1 V hlubší pánvi rozehřejte olej a nůžkami do ní nastříhejte kousky klobásy velikosti sousta. Přihoďte cibuli a míchejte asi tři minuty, až bude maso zlatohnědé. Přidejte cukr a hořčici, rajčátka a za občasného míchání opékejte dalších pár minut, až začnou rajčátka trochu praskat a směs bude pokrytá zkaramelizovanou hořčičnou glazurou.

2 Mezitím omytý salát rozdělte na listy, zbavte avokádo pecky, oloupejte ho a nakrájejte na plátky a spolu s okurkou rozložte na servírovací talíř. Lžící navrch nandejte horkou klobáskovou směs z pánve. Do pánve po klobáskách vlijte ocet, lžíci vody a zahřívejte a míchejte, abyste uvolnili lahodné přípečky. Vzniklou omáčkou pak pokapejte pokrm na talíři. Podávejte s čerstvou křupavou bagetou.

Apetit magazín