Salát pro muže? Jedině s pořádně vypečenými klobáskami!
Suroviny
olivový olej
1
PL
klobása
400
g
např. cipollata
cibule červená
1
ks
na tenké klínky
hořčice hrubozrnná
1
PL
třtinový cukr
1
PL
16
ks
třešňová rajčátka
little gem salát
2
ks
avokádo
1
ks
okurka
¼
ks
podélně přepůlená, na plátky
vinný ocet červený
1
PL
křupavá bageta k podávání
Postup
1
1 V hlubší pánvi rozehřejte olej a nůžkami do ní nastříhejte kousky klobásy velikosti sousta. Přihoďte cibuli a míchejte asi tři minuty, až bude maso zlatohnědé. Přidejte cukr a hořčici, rajčátka a za občasného míchání opékejte dalších pár minut, až začnou rajčátka trochu praskat a směs bude pokrytá zkaramelizovanou hořčičnou glazurou.
2 Mezitím omytý salát rozdělte na listy, zbavte avokádo pecky, oloupejte ho a nakrájejte na plátky a spolu s okurkou rozložte na servírovací talíř. Lžící navrch nandejte horkou klobáskovou směs z pánve. Do pánve po klobáskách vlijte ocet, lžíci vody a zahřívejte a míchejte, abyste uvolnili lahodné přípečky. Vzniklou omáčkou pak pokapejte pokrm na talíři. Podávejte s čerstvou křupavou bagetou.
2 Mezitím omytý salát rozdělte na listy, zbavte avokádo pecky, oloupejte ho a nakrájejte na plátky a spolu s okurkou rozložte na servírovací talíř. Lžící navrch nandejte horkou klobáskovou směs z pánve. Do pánve po klobáskách vlijte ocet, lžíci vody a zahřívejte a míchejte, abyste uvolnili lahodné přípečky. Vzniklou omáčkou pak pokapejte pokrm na talíři. Podávejte s čerstvou křupavou bagetou.