Kdyby nebyl Robert Vano světovým fotografem, byl by světovým kuchařem. Abyste o tom byli skálopevně přesvědčeni, stačí ochutnat jeho kosmopolitní verzi slovenských halušek, ovoněných bazalkou. Připravují se z čerstvě vařených brambor, a proto jsou tak jemné a nadýchané. Žádná zátěž pro žaludek – a koncert pro chuťové pohárky!
Suroviny
Postup
Uvařte brambory, sceďte je, oloupejte a nechte trochu vychladnout.


Brambory prolisujte anebo nastrouhejte. K bramborám přisypte mouku a spojte je v jednu hmotu.
Přesuňte ji na pracovní plochu a dobře propracujte. Utvořte placku, rozkrájejte ji na pruhy a z nich odkrajujte kousky. Vidličkou utvořte zdobné rýhy a halušky vsypte do hrnce s vroucí osolenou vodou. Míchejte, aby se nepřilepily ke dnu. Až (po pár minutách) vyplavou na hladinu, je hotovo.
Brynzu dejte do kastrolu na mírný oheň, zalijte smetanou a krátce prohřejte, až vznikne hladká omáčka; případně dochuťte pepřem. Částí přelijte halušky a posypte je bazalky.
Komentáře
Anonym
06.03.2006 11:48
rozvařené halušky
Anonym
22.03.2006 07:14
halušky
Anonym
05.04.2006 09:16
halušky
Anonym
21.06.2006 10:11
Pravé slovenské halušky
Anonym
23.06.2006 14:49
Pravé slovenské halušky
Anonym
05.07.2006 11:24
halušky
Anonym
14.08.2006 08:57
toto skutočne nie sú
Anonym
10.10.2006 12:49
Halušky
Anonym
16.12.2006 10:51
Váhám...
Anonym
16.12.2006 10:56
:)