Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rajská jablka plněná
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 992 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 31 g
Tuky 48 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasika studených mís se zajímavou náplní, kterou Vilém Vrabec pojmenoval jako ‚námořnickou‘.

Suroviny

velká, pevná
tuňák (konzerva) 250 g
nasekaná
z natvrdo uvařených vajec
olej 1 PL
ocet 1 PL
sůl špetka
pepř špetka
čerstvě mletý
worcesterská omáčka
na ochucení
vařený, nasekaný
na ozdobu, lze nahradit kyselou okurkou

Postup

1

Na 6 porcí vydlabejte 6 větších pevných rajčat. Lehce osolte, opepřete a pokapejte citronovou šťávou. Nasekejte 250 g konzervovaného tuňáka, 50 g sekané cibule a bílky ze 2 natvrdo uvařených vajec. Přidejte po 1 lžíci oleje a octa, špetku soli, pepře a worcesterské omáčky.

2

Naplňte rajčata, povrch posypte sekaným žloutkem a ozdobte olivou nebo kyselou okurkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

03.09.2007 15:52
Recept se nachází v č.9/05, str.86