Severské rybí polévky chutnají dokonale! Ryby se do nich krájejí na větší kousky tak, abyste ani na chvilku nezapomněli, co jíte.
Suroviny
losos
2
ks
skelety (k dostání v supermarketech u pultu s chlazenými rybami)
rajčatová passata - pyré
3
PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
losos
300
g
filety
mražený hrášek
100
g
smetana ke šlehání
250
ml
krevety
150
g
loupané
bazalka
1
PL
nasekaná
Postup
1
Rybí skelety dejte do hrnce spolu se ¾ litru vody a vařte zvolna 30 minut. Vmíchejte mouku rozmíchanou v troše studené vody a ještě 10 minut provářejte.
2
Vývar přeceďte, přidejte do něj rajčatové pyré, osolte, opepřete a přiveďte opět k varu.
3
Rybí maso nakrájejte na kostky, vložte do polévky, přidejte hrášek a přilijte smetanu.
4
Ztlumte a nechte 5 minut zvolna táhnout. Vsypte krevety a bazalku a už jen prohřejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Vánoce za 2 dny(8 receptů )
- Rybí polévka pokaždé jinak: 21 receptů pro sváteční příležitosti i rychlé večeře(21 receptů )