Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Norská rybí polévka

Norská rybí polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Norská rybí polévka

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2158 kcal
Bílkoviny 155 g
Sacharidy 47 g
Tuky 146 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Severské rybí polévky chutnají dokonale! Ryby se do nich krájejí na větší kousky tak, abyste ani na chvilku nezapomněli, co jíte.

Suroviny

losos 2 ks
pouze skelety z lososa (k dostání v supermarketech u pultu s chlazenými rybami)
mouka pšeničná hladká 2 PL
rajčatové pyré 3 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
losos 300 g
filety
mražený hrášek 100 g
smetana ke šlehání 250 ml
krevety 150 g
loupané
bazalka 1 PL
nasekaná

Rybí skelety dejte do hrnce spolu se ¾ litru vody a vařte zvolna 30 minut. Vmíchejte mouku rozmíchanou v troše studené vody a ještě 10 minut provářejte. Vývar přeceďte, přidejte do něj rajčatové pyré, osolte, opepřete a přiveďte opět k varu. Rybí maso nakrájejte na kostky, vložte do polévky, přidejte hrášek a přilijte smetanu. Ztlumte a nechte 5 minut zvolna táhnout. Vsypte krevety a bazalku a už jen prohřejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín

5 jídel, která zvýší vaši imunitu
  • Tipy a triky

5 jídel, která zvýší vaši imunitu

Jak zůstat fit a zlepšit obranyschopnost svého organismu v tomto období? Přidejte do svého jídelníčku následující pokrmy a potraviny. Budete odolnější a chřipka si na vás jen tak nepřijde. ...
Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...
Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem
  • Tipy a triky

Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem

Vyrobte si letos vlastní perníkovou chaloupku! Máme pro vás skvělý recept na perníkové těsto a postup, jak chaloupku slepit a ozdobit. Tato chaloupka potěší děti a vnese do vašeho domu kouzelnou vánoční atmosféru. A na závěr si na ní...
Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

V Anglii a Austrálii jim říkají „biscuits“, ve Španělsku „galletas“, v Americe „cookies“. Němci je nazývají „keks“ a pro nás to jsou sušenky. Malé sladké křupavé koláčky, které si můžeme udělat na mnoho způsobů. Proč si je...

Obchod Apetit