Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Norská rybí polévka

Severské rybí polévky chutnají dokonale! Ryby se do nich krájejí na větší kousky tak, abyste ani na chvilku nezapomněli, co jíte.

Vydání: 2009/1
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT45M
Vaření 0:45
Polévka Ostatní

Ingredience

    • 2 skelety z lososa (k dostání v supermarketech u pultu s chlazenými rybami)
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 3 lžíce rajčatového pyré
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 300 g filetů z lososa
    • 100 g mraženého hrášku
    • 250 ml smetany ke šlehání
    • 150 g loupaných krevet
    • 1 lžíce bazalky, nasekané

Příprava jídla

Rybí skelety dejte do hrnce spolu se ¾ litru vody a vařte zvolna 30 minut. Vmíchejte mouku rozmíchanou v troše studené vody a ještě 10 minut provářejte. Vývar přeceďte, přidejte do něj rajčatové pyré, osolte, opepřete a přiveďte opět k varu. Rybí maso nakrájejte na kostky, vložte do polévky, přidejte hrášek a přilijte smetanu. Ztlumte a nechte 5 minut zvolna táhnout. Vsypte krevety a bazalku a už jen prohřejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jak na to: silný rybí vývar

Jak na to: silný rybí vývar

Čirá rybí polévka z Kampy

Jemná rybí polévka se zeleninou

Krémová rybí polévka

Skotská slavnostní rybí polévka

Vánoční rybí polévka

Vánoce za 2 dny

Nepečené kokosové kuličky

Rozinkové pusinky

Svěží rohlíčky

Sardelové kuličky

Candát z trouby v petrželové strouhance

Lehký bramborový salát

Vánoční závin se sušeným ovocem

REKLAMA

Přidat komentář