Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Norská rybí polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 20
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2156 kcal
Bílkoviny 155 g
Sacharidy 47 g
Tuky 146 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Severské rybí polévky chutnají dokonale! Ryby se do nich krájejí na větší kousky tak, abyste ani na chvilku nezapomněli, co jíte.

Suroviny

losos 2 ks
skelety (k dostání v supermarketech u pultu s chlazenými rybami)
rajčatová passata - pyré 3 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
losos 300 g
filety
mražený hrášek 100 g
krevety 150 g
loupané
bazalka 1 PL
nasekaná

Postup

1

Rybí skelety dejte do hrnce spolu se ¾ litru vody a vařte zvolna 30 minut. Vmíchejte mouku rozmíchanou v troše studené vody a ještě 10 minut provářejte.

2

Vývar přeceďte, přidejte do něj rajčatové pyré, osolte, opepřete a přiveďte opět k varu.

3

Rybí maso nakrájejte na kostky, vložte do polévky, přidejte hrášek a přilijte smetanu.

4

Ztlumte a nechte 5 minut zvolna táhnout. Vsypte krevety a bazalku a už jen prohřejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín