Amura ocení ti, kteří se sladkovodními rybami začínají – dobře se s ním pracuje, má málo kostí a není příliš cítit rybinou.
Suroviny
Postup
Na fazolové pyré nejprve na oleji opékejte cibuli, bobkový list a chilli asi 4 minuty dosklovita. Pak přidejte rajčata a cukr a vařte 20 minut do zhoustnutí. Vyjměte bobkový list a směs společně s fazolemi rozmixujte na hladké pyré. Osolte podle chuti.
Na fazolový salát na olivovém oleji lehce orestujte cibulku, tymián a česnek, přidejte kořenovou zeleninu a zalijte vodou, aby byla zelenina ponořená. Nechte krátce vařit, přidejte obojí fazole a osolte. Pak přidejte rajčata i sušená rajčata a krátce prohřejte.
Na krokety smíchejte maso, 1 vejce a tymián, směs osolte, opepřete a zahustěte rozmixovaným chlebem. Pak vytvarujte nočky, obalte je ve zbylém vejci a strouhance a smažte ve vysoké vrstvě oleje dozlatova. Osušte je na papírové utěrce a podávejte s pyré a salátem. Chcete-li, můžete ozdobit snítkou čerstvého oregana.