0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rybí krokety s fazolovým pyré & salátem

Rybí krokety s fazolovým pyré & salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rybí krokety s fazolovým pyré & salátem

4.3 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6301 kcal
Bílkoviny 290 g
Sacharidy 680 g
Tuky 231 g
Vláknina 109 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Amura ocení ti, kteří se sladkovodními rybami začínají – dobře se s ním pracuje, má málo kostí a není příliš cítit rybinou. 

Suroviny

amur 400 g
maso bez kostí, najemno
vejce 2 ks
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
tymián 2 ČL
lístky
toustový chléb 4 plátek
rozmixovaný
strouhanka
na obalení
olej
na smažení
oregano
čerstvé, na ozdobu
Na fazolové pyré
olivový olej 2 PL
cibule ½ ks
nadrobno
bobkový list 1 ks
chilli paprička
podle chuti
konzervovaná rajčata krájená 400 g
třtinový cukr 1 ČL
fazole červené 1 konzerva
Na fazolový salát
olivový olej 2 PL
cibule červená 1 ks
malá, na plátky
tymián 2 ČL
lístky
česnek 2 stroužky
na plátky
mrkev 2 ks
na kostičky
celer ¼ ks
na kostičky
řapíkatý celer 3 ks
na kostičky
fazole červené 1 konzerva
400g
fazole bílé vařené 1 konzerva
400g
konzervovaná rajčata krájená ½ konzervy
200 g nebo 2 rajčata čerstvá
sušená rajčata 4 ks
na kousky

1 Na fazolové pyré nejprve na oleji opékejte cibuli, bobkový list a chilli asi 4 minuty dosklovita. Pak přidejte rajčata a cukr a vařte 20 minut do zhoustnutí. Vyjměte bobkový list a směs společně s fazolemi rozmixujte na hladké pyré. Osolte podle chuti.

2 Na fazolový salát na olivovém oleji lehce orestujte cibulku, tymián a česnek, přidejte kořenovou zeleninu a zalijte vodou, aby byla zelenina ponořená. Nechte krátce vařit, přidejte obojí fazole a osolte. Pak přidejte rajčata i sušená rajčata a krátce prohřejte.

Na krokety smíchejte maso, 1 vejce a tymián, směs osolte, opepřete a zahustěte rozmixovaným chlebem. Pak vytvarujte nočky, obalte je ve zbylém vejci a strouhance a smažte ve vysoké vrstvě oleje dozlatova. Osušte je na papírové utěrce a podávejte s pyré a salátem. Chcete-li, můžete ozdobit snítkou čerstvého oregana. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/3

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč