Rybí krokety s fazolovým pyré & salátem

Rybí krokety s fazolovým pyré & salátem

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (3)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4117 kcal
Bílkoviny 176 g
Cukr 683 g
Tuky 111 g
Vláknina 97 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Amura ocení ti, kteří se sladkovodními rybami začínají – dobře se s ním pracuje, má málo kostí a není příliš cítit rybinou. 

Suroviny

400 g
maso z amura bez kostí, najemno
vejce 2 ks
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
tymián 2 ČL
lístky
toustový chléb 4 plátek
rozmixovaný
strouhanka
na obal
olej
na smažení
oregano
čerstvé, na ozdobu (lze vynechat)
Na fazolové pyré
olivový olej 2 PL
cibule 0.5 ks
nadrobno
bobkový list 1 ks
chilli paprička
sušené, drcené, podle chuti
400 g
konzerva krájených rajčat
třtinový cukr 1 ČL
400 g
konzerva červených fazolí scezené, propláchnuté
Na fazolový salát
olivový olej 2 PL
cibule červená 1 ks
malá, na plátky
tymián 2 ČL
lístky
česnek 2 stroužek
na plátky
mrkev 2 ks
na kostičky
celer 0.25 ks
na kostičky
řapíkatý celer 3 ks
na kostičky
400 g
konzerva červených fazolí scezené, propláchnuté
fazole 400 g
bílé, konzerva, scezené, propláchnuté
0.5 ks
konzerva krájených rajčat 0,5 ze 400g, okapané, lze nahradit 2 zralými rajčaty, na kostičky

1 Na fazolové pyré nejprve na oleji opékejte cibuli, bobkový list a chilli asi 4 minuty dosklovita. Pak přidejte rajčata a cukr a vařte 20 minut do zhoustnutí. Vyjměte bobkový list a směs společně s fazolemi rozmixujte na hladké pyré. Osolte podle chuti.

2 Na fazolový salát na olivovém oleji lehce orestujte cibulku, tymián a česnek, přidejte kořenovou zeleninu a zalijte vodou, aby byla zelenina ponořená. Nechte krátce vařit, přidejte obojí fazole a osolte. Pak přidejte rajčata i sušená rajčata a krátce prohřejte.

Na krokety smíchejte maso, 1 vejce a tymián, směs osolte, opepřete a zahustěte rozmixovaným chlebem. Pak vytvarujte nočky, obalte je ve zbylém vejci a strouhance a smažte ve vysoké vrstvě oleje dozlatova. Osušte je na papírové utěrce a podávejte s pyré a salátem. Chcete-li, můžete ozdobit snítkou čerstvého oregana. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit