Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rybí krokety s fazolovým pyré & salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6301 kcal
Bílkoviny 290 g
Sacharidy 680 g
Tuky 231 g
Vláknina 109 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Amura ocení ti, kteří se sladkovodními rybami začínají – dobře se s ním pracuje, má málo kostí a není příliš cítit rybinou. 

Suroviny

amur 400 g
maso bez kostí, najemno
vejce 2 ks
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
tymián 2 ČL
lístky
rozmixovaný
strouhanka
na obalení
olej
na smažení
oregano
čerstvé, na ozdobu
Na fazolové pyré
olivový olej 2 PL
cibule ½ ks
nadrobno
podle chuti
třtinový cukr 1 ČL
Na fazolový salát
olivový olej 2 PL
malá, na plátky
tymián 2 ČL
lístky
česnek 2 stroužky
na plátky
mrkev 2 ks
na kostičky
celer ¼ ks
na kostičky
řapíkatý celer 3 ks
na kostičky
400g
400g
200 g nebo 2 rajčata čerstvá
sušená rajčata 4 ks
na kousky

Postup

1

Na fazolové pyré nejprve na oleji opékejte cibuli, bobkový list a chilli asi 4 minuty dosklovita. Pak přidejte rajčata a cukr a vařte 20 minut do zhoustnutí. Vyjměte bobkový list a směs společně s fazolemi rozmixujte na hladké pyré. Osolte podle chuti.

2

Na fazolový salát na olivovém oleji lehce orestujte cibulku, tymián a česnek, přidejte kořenovou zeleninu a zalijte vodou, aby byla zelenina ponořená. Nechte krátce vařit, přidejte obojí fazole a osolte. Pak přidejte rajčata i sušená rajčata a krátce prohřejte.

3

Na krokety smíchejte maso, 1 vejce a tymián, směs osolte, opepřete a zahustěte rozmixovaným chlebem. Pak vytvarujte nočky, obalte je ve zbylém vejci a strouhance a smažte ve vysoké vrstvě oleje dozlatova. Osušte je na papírové utěrce a podávejte s pyré a salátem. Chcete-li, můžete ozdobit snítkou čerstvého oregana.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/3