0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Srdíčka zeleného salátu se zálivkou

Srdíčka zeleného salátu
ZDROJ: unsplash.com
sdílet:

Srdíčka zeleného salátu se zálivkou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 834 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 17 g
Tuky 73 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na tento i jiné saláty se vyplatí pořídit si za studena lisovaný olej. Nejlepší je avokádový, který má krásně zelenou barvu a výraznou chuť a vdechne život jakémukoli salátu. Dobrou volbou jsou ale také oleje lisované z vlašských nebo lískových ořechů či z různých semínek.

Suroviny

avokádový olej 4 PL
zastudena lisovaný, nebo oříškový
balzamikový ocet 1 PL
sůl mořská
ledový salát 6
nebo hlávkový
parmazán 50 g
čerstvě naloupané hoblinky

1 Z oleje, octa a soli připravte zálivku.

Příprava a servírování:

2 Saláty pečlivě omyjte a zbavte je vnějších ovadlých listů. Odstraňte i další, tmavě zelené vnější listy, ale nevyhazujte je, můžete je použít na zdobení mís. Srdíčka salátu ještě jednou dobře opláchněte pod tekoucí studenou vodou a rozkrojte na čtvrtky.

3 Salát rozdělte na talíře, přelijte zálivkou a posypte sýrem. Dobře se k němu hodí i čerstvé pečivo.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

Obchod Apetit