Na tento i jiné saláty se vyplatí pořídit si za studena lisovaný olej. Nejlepší je avokádový, který má krásně zelenou barvu a výraznou chuť a vdechne život jakémukoli salátu. Dobrou volbou jsou ale také oleje lisované z vlašských nebo lískových ořechů či z různých semínek.
Suroviny
avokádový olej
4
PL
zastudena lisovaný, nebo oříškový
balzamikový ocet
1
PL
sůl mořská
ledový salát
6
nebo hlávkový
parmazán
50
g
čerstvě naloupané hoblinky
1 Z oleje, octa a soli připravte zálivku.
Příprava a servírování:
2 Saláty pečlivě omyjte a zbavte je vnějších ovadlých listů. Odstraňte i další, tmavě zelené vnější listy, ale nevyhazujte je, můžete je použít na zdobení mís. Srdíčka salátu ještě jednou dobře opláchněte pod tekoucí studenou vodou a rozkrojte na čtvrtky.
3 Salát rozdělte na talíře, přelijte zálivkou a posypte sýrem. Dobře se k němu hodí i čerstvé pečivo.
Komentáře
Anonym
02.09.2007 09:15
Apetit 5/05