Srdíčka zeleného salátu se zálivkou

Srdíčka zeleného salátu se zálivkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 816 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 15 g
Tuky 70 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na tento i jiné saláty se vyplatí pořídit si za studena lisovaný olej. Nejlepší je avokádový, který má krásně zelenou barvu a výraznou chuť a vdechne život jakémukoli salátu. Dobrou volbou jsou ale také oleje lisované z vlašských nebo lískových ořechů či z různých semínek.

Suroviny

olej 4 PL
zastudena lisovaný, nejlépe avokádový nebo oříškový (nabízejí prodejny zdravé výživy)
ocet 1 PL
balzamikový
sůl mořská
hrubá dle chuti
salát 6
co nejpevnějších hlávkový nebo ledový
parmazán 50 g
čerstvě naloupané hoblinky
Olej, ocet a sůl spolu prošlehejte na zálivku. Samotný salát připravte až na místě.

Přeprava a servírování:
Saláty pečlivě omyjte a zbavte je vnějších ovadlých listů. Odstraňte i další, tmavě zelené vnější listy, ale nevyhazujte je, můžete je použít na zdobení mís. Srdíčka salátu ještě jednou dobře opláchněte pod tekoucí studenou vodou, zůstanou svěží a křupavá. Rozkrojte je na čtvrtky a ty zabalte do plastové krabičky s ledem, aby vydržely čerstvé i během přepravy. Zálivku a sýr zabalte odděleně do menších nádob (plastových nebo sklenic s víčkem). Na místě pak už salát jen rozdělte na talíře, přelijte zálivkou a posypte sýrem. Dobře se k němu hodí i čerstvé pečivo.

Komentáře

Obchod Apetit