0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Srdíčka zeleného salátu se zálivkou

Srdíčka zeleného salátu
ZDROJ: unsplash.com
sdílet:

Srdíčka zeleného salátu se zálivkou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 834 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 17 g
Tuky 73 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na tento i jiné saláty se vyplatí pořídit si za studena lisovaný olej. Nejlepší je avokádový, který má krásně zelenou barvu a výraznou chuť a vdechne život jakémukoli salátu. Dobrou volbou jsou ale také oleje lisované z vlašských nebo lískových ořechů či z různých semínek.

Suroviny

avokádový olej 4 PL
zastudena lisovaný, nebo oříškový
balzamikový ocet 1 PL
sůl mořská
ledový salát 6
nebo hlávkový
parmazán 50 g
čerstvě naloupané hoblinky

1 Z oleje, octa a soli připravte zálivku.

Příprava a servírování:

2 Saláty pečlivě omyjte a zbavte je vnějších ovadlých listů. Odstraňte i další, tmavě zelené vnější listy, ale nevyhazujte je, můžete je použít na zdobení mís. Srdíčka salátu ještě jednou dobře opláchněte pod tekoucí studenou vodou a rozkrojte na čtvrtky.

3 Salát rozdělte na talíře, přelijte zálivkou a posypte sýrem. Dobře se k němu hodí i čerstvé pečivo.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč