0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bezé roláda s kávovou šlehačkou

Bezé roláda s kávovou šlehačkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bezé roláda s kávovou šlehačkou

4.1/5 Počet hodnocení: 43
Do hodiny Velmi snadné na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2206 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 133 g
Tuky 158 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle je důkaz, že sladké bezé a opravdická šlehačka k sobě navždy patří. Ochucení je jen na vás – zrnková káva je klasika.

Suroviny

velký, či 5 středních
krupicový cukr 80 g
mouka pšeničná hladká 30 g
vlašské ořechy 40 g
mleté
sůl 1 špetka
moučkový cukr
na poprášení
Na náplň
moučkový cukr 1 PL
nemusí být
káva 1 PL
čerstvě mletá

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem. Bílky se špetkou soli rozšlehejte do řídké pěny, postupně zašlehejte cukr a našlehejte pevný sníh (ale nepřešlehejte, aby bylo bezé nadýchané). Vmíchejte prosátou mouku a ořechy.

2

Hmotu rovnoměrně rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a přes sítko poprašte moučkovým cukrem. Pečte 10–15 minut do světle růžova (kdybyste těsto přepekli a vysušili, lámalo by se).

3

Plát těsta překlopte na podložku – buď pečicí papír poprášený moučkovým cukrem, nebo čistou utěrku. Stáhněte papír z pečení a pomocí podložky zabalte po delší straně do rolády a nechte vychladnout. Smetanu ušlehejte s cukrem na tuhou šlehačku a vmíchejte kávu.

4

Roládu rozbalte, odstraňte utěrku, potřete šlehačkou a opět srolujte. Zabalte do alobalu či fólie a dejte ztuhnout minimálně na hodinu do chladničky. Krájejte ostrým zoubkovaným nožem.

TIPY & TRIKY
Utěrku a pečicí papír pod roládou můžete navlhčit, papír z pečení půjde líp stáhnout.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč