Bezé roláda s kávovou šlehačkou

Bezé roláda s kávovou šlehačkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 30 minut na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2206 kcal
Bílkoviny 62 g
Cukr 133 g
Tuky 158 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tohle je důkaz, že sladké bezé a opravdická šlehačka k sobě navždy patří. Ochucení je jen na vás – zrnková káva je klasika.

Suroviny

bílek 4 ks
velký, či 5 středních
krupicový cukr 80 g
mouka pšeničná hladká 30 g
vlašské ořechy 40 g
mleté
sůl 1 špetka
moučkový cukr
na poprášení
Na náplň
smetana ke šlehání 400 ml
40%
moučkový cukr 1 PL
nemusí být
káva 1 PL
čerstvě mletá

1 Předehřejte troubu na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem. Bílky se špetkou soli rozšlehejte do řídké pěny, postupně zašlehejte cukr a našlehejte pevný sníh (ale nepřešlehejte, aby bylo bezé nadýchané). Vmíchejte prosátou mouku a ořechy.

2 Hmotu rovnoměrně rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a přes sítko poprašte moučkovým cukrem. Pečte 10–15 minut do světle růžova (kdybyste těsto přepekli a vysušili, lámalo by se).

3 Plát těsta překlopte na podložku – buď pečicí papír poprášený moučkovým cukrem, nebo čistou utěrku. Stáhněte papír z pečení a pomocí podložky zabalte po delší straně do rolády a nechte vychladnout. Smetanu ušlehejte s cukrem na tuhou šlehačku a vmíchejte kávu.

4 Roládu rozbalte, odstraňte utěrku, potřete šlehačkou a opět srolujte. Zabalte do alobalu či fólie a dejte ztuhnout minimálně na hodinu do chladničky. Krájejte ostrým zoubkovaným nožem.

TIPY & TRIKY
Utěrku a pečicí papír pod roládou můžete navlhčit, papír z pečení půjde líp stáhnout.

 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...

Obchod Apetit