Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bezé roláda s kávovou šlehačkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 58
Do 45 minut Velmi snadné na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2206 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 133 g
Tuky 158 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle je důkaz, že sladké bezé a opravdická šlehačka k sobě navždy patří. Ochucení je jen na vás – zrnková káva je klasika. Bezé roláda s minimem mouky je nadýchaná, sladká a naprosto boží!

Související recepty

Suroviny

velký, či 5 středních
sůl 1 špetka
na poprášení
Na náplň
nemusí být
káva 1 PL
čerstvě mletá

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem. Bílky se špetkou soli rozšlehejte do řídké pěny, postupně zašlehejte cukr a našlehejte pevný sníh (ale nepřešlehejte, aby bylo bezé nadýchané). Vmíchejte prosátou mouku a ořechy.

2

Hmotu rovnoměrně rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a přes sítko poprašte moučkovým cukrem. Pečte 10–15 minut do světle růžova (kdybyste těsto přepekli a vysušili, lámalo by se).

3

Plát těsta překlopte na podložku – buď pečicí papír poprášený moučkovým cukrem, nebo čistou utěrku. Stáhněte papír z pečení a pomocí podložky zabalte po delší straně do rolády a nechte vychladnout.

4

Smetanu ušlehejte s cukrem na tuhou šlehačku a vmíchejte kávu.

5

Roládu rozbalte, odstraňte utěrku, potřete šlehačkou a opět srolujte. Zabalte do alobalu či fólie a dejte ztuhnout minimálně na hodinu do chladničky. Krájejte ostrým zoubkovaným nožem.

TIPY & TRIKY
Utěrku a pečicí papír pod roládou můžete navlhčit, papír z pečení půjde líp stáhnout.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín