0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí roláda s kuskusem a piniovými oříšky

Kuřecí roláda s kuskusem a piniovými oříšky

4.2/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Pro zkušené Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7818 kcal
Bílkoviny 865 g
Sacharidy 201 g
Tuky 379 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkuste upéct kuřecí roládu s cibulkou, česnekem, piniovými oříšky a kuskusem. Chuť skvěle doladí sušené meruňky a slanina.

Suroviny

kuskus 100 g
vývar kuřecí 175 ml
horký
máslo 50 g
cibule 1 ks
najemno
česnek 1 stroužek
drcený
piniové oříšky 100 g
sušené meruňky 140 g
bio nebo propláchnuté horkou vodou
petrželka 1 hrst
nasekaná
máta 2 PL
nasekaná
vymačkaná šťáva
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vejce 1 ks
prošlehané
slanina 18 plátků

1 Kuskus dejte do velké mísy, zalijte vývarem, přikryjte a nechte 5 minut stát. Polovinu másla rozpusťte v pánvi a osmahněte na něm doměkka cibuli, trvá to asi 4 minuty. Pak na minutu přidejte česnek. Dejte stranou. V pánvi nyní nasucho dozlatova opražte piniové oříšky. Smíchejte je s cibulí a česnekem, meruňkami, bylinkami a kuskusem. Ochuťte citronem, solí, pepřem a vmíchejte vejce. Vychlaďte.

2 Z potravinářské fólie uřízněte obdélník a rovnoběžně s krátkými stranami na něj položte nastříhaný kuchyňský provázek. Navrch vyskládejte do obdélníku slaninu; plátky by se měly překrývat. Maso rozklepejte mezi fóliemi na výšku cca 1 cm. Položte ho na slaninu; u jednoho z delších okrajů si nechte trochu místa – usnadní vám to rolování.

3 Lžící dejte připravenou náplň na kuřecí plátky a rolujte. Začněte na delší straně a skončete tam, kde vám vykukuje slanina. Roládu svažte připravenými provázky a dejte ji aspoň na dvě hodiny chladit do lednice.

4 Předehřejte troubu na 180 stupňů. Roládu položte na plech, poklaďte zbývajícím máslem, přikryjte alobalem a pečte půl hodiny. Pak sundejte alobal a pečte dalších 20 až 30 minut tak, aby bylo maso propečené a náplň horká. Vychlaďte a na cestu zabalte do alobalu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Komentáře

Andrea Turoková

rolada je uzasna, sice dost pracna, ale stoji to za to!

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč