Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí roláda s kuskusem a piniovými oříšky

Kuřecí roláda s kuskusem a piniovými oříšky

4.4/5 Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Pro zkušené Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7818 kcal
Bílkoviny 865 g
Sacharidy 201 g
Tuky 379 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkuste upéct kuřecí roládu s cibulkou, česnekem, piniovými oříšky a kuskusem. Chuť skvěle doladí sušené meruňky a slanina.

Suroviny

kuskus 100 g
vývar kuřecí 175 ml
horký
najemno
česnek 1 stroužek
drcený
piniové oříšky 100 g
sušené meruňky 140 g
bio nebo propláchnuté horkou vodou
petrželka 1 hrst
nasekaná
máta 2 PL
nasekaná
vymačkaná šťáva
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vejce 1 ks
prošlehané
slanina 18 plátků

Postup

1

Kuskus dejte do velké mísy, zalijte vývarem, přikryjte a nechte 5 minut stát. Polovinu másla rozpusťte v pánvi a osmahněte na něm doměkka cibuli, trvá to asi 4 minuty. Pak na minutu přidejte česnek. Dejte stranou. V pánvi nyní nasucho dozlatova opražte piniové oříšky. Smíchejte je s cibulí a česnekem, meruňkami, bylinkami a kuskusem. Ochuťte citronem, solí, pepřem a vmíchejte vejce. Vychlaďte.

2

Z potravinářské fólie uřízněte obdélník a rovnoběžně s krátkými stranami na něj položte nastříhaný kuchyňský provázek. Navrch vyskládejte do obdélníku slaninu; plátky by se měly překrývat. Maso rozklepejte mezi fóliemi na výšku cca 1 cm. Položte ho na slaninu; u jednoho z delších okrajů si nechte trochu místa – usnadní vám to rolování.

3

Lžící dejte připravenou náplň na kuřecí plátky a rolujte. Začněte na delší straně a skončete tam, kde vám vykukuje slanina. Roládu svažte připravenými provázky a dejte ji aspoň na dvě hodiny chladit do lednice.

4

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Roládu položte na plech, poklaďte zbývajícím máslem, přikryjte alobalem a pečte půl hodiny. Pak sundejte alobal a pečte dalších 20 až 30 minut tak, aby bylo maso propečené a náplň horká. Vychlaďte a na cestu zabalte do alobalu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Komentáře

12.06.2010 13:46
rolada je uzasna, sice dost pracna, ale stoji to za to!

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...