Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí roláda s kuskusem a piniovými oříšky

Kuřecí roláda s kuskusem a piniovými oříšky

4.3/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Pro zkušené Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7818 kcal
Bílkoviny 865 g
Sacharidy 201 g
Tuky 379 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkuste upéct kuřecí roládu s cibulkou, česnekem, piniovými oříšky a kuskusem. Chuť skvěle doladí sušené meruňky a slanina.

Suroviny

kuskus 100 g
vývar kuřecí 175 ml
horký
najemno
česnek 1 stroužek
drcený
piniové oříšky 100 g
sušené meruňky 140 g
bio nebo propláchnuté horkou vodou
petrželka 1 hrst
nasekaná
máta 2 PL
nasekaná
vymačkaná šťáva
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vejce 1 ks
prošlehané
slanina 18 plátků

1 Kuskus dejte do velké mísy, zalijte vývarem, přikryjte a nechte 5 minut stát. Polovinu másla rozpusťte v pánvi a osmahněte na něm doměkka cibuli, trvá to asi 4 minuty. Pak na minutu přidejte česnek. Dejte stranou. V pánvi nyní nasucho dozlatova opražte piniové oříšky. Smíchejte je s cibulí a česnekem, meruňkami, bylinkami a kuskusem. Ochuťte citronem, solí, pepřem a vmíchejte vejce. Vychlaďte.

2 Z potravinářské fólie uřízněte obdélník a rovnoběžně s krátkými stranami na něj položte nastříhaný kuchyňský provázek. Navrch vyskládejte do obdélníku slaninu; plátky by se měly překrývat. Maso rozklepejte mezi fóliemi na výšku cca 1 cm. Položte ho na slaninu; u jednoho z delších okrajů si nechte trochu místa – usnadní vám to rolování.

3 Lžící dejte připravenou náplň na kuřecí plátky a rolujte. Začněte na delší straně a skončete tam, kde vám vykukuje slanina. Roládu svažte připravenými provázky a dejte ji aspoň na dvě hodiny chladit do lednice.

4 Předehřejte troubu na 180 stupňů. Roládu položte na plech, poklaďte zbývajícím máslem, přikryjte alobalem a pečte půl hodiny. Pak sundejte alobal a pečte dalších 20 až 30 minut tak, aby bylo maso propečené a náplň horká. Vychlaďte a na cestu zabalte do alobalu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Komentáře

12.06.2010 13:46
rolada je uzasna, sice dost pracna, ale stoji to za to!

Apetit magazín

Jak na to: porcování kuřete
  • Tipy a triky

Jak na to: porcování kuřete

Kuchař, který umí zužitkovat všechno, si zaslouží úctu. Zrovna kuře se dá využít se vším všudy. Než začnete vařit, musíte ho však správně naporcovat. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč