Zkuste upéct kuřecí roládu s cibulkou, česnekem, piniovými oříšky a kuskusem. Chuť skvěle doladí sušené meruňky a slanina.
Suroviny
Postup
Kuskus dejte do velké mísy, zalijte vývarem, přikryjte a nechte 5 minut stát. Polovinu másla rozpusťte v pánvi a osmahněte na něm doměkka cibuli, trvá to asi 4 minuty. Pak na minutu přidejte česnek. Dejte stranou. V pánvi nyní nasucho dozlatova opražte piniové oříšky. Smíchejte je s cibulí a česnekem, meruňkami, bylinkami a kuskusem. Ochuťte citronem, solí, pepřem a vmíchejte vejce. Vychlaďte.
Z potravinářské fólie uřízněte obdélník a rovnoběžně s krátkými stranami na něj položte nastříhaný kuchyňský provázek. Navrch vyskládejte do obdélníku slaninu; plátky by se měly překrývat. Maso rozklepejte mezi fóliemi na výšku cca 1 cm. Položte ho na slaninu; u jednoho z delších okrajů si nechte trochu místa – usnadní vám to rolování.
Lžící dejte připravenou náplň na kuřecí plátky a rolujte. Začněte na delší straně a skončete tam, kde vám vykukuje slanina. Roládu svažte připravenými provázky a dejte ji aspoň na dvě hodiny chladit do lednice.
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Roládu položte na plech, poklaďte zbývajícím máslem, přikryjte alobalem a pečte půl hodiny. Pak sundejte alobal a pečte dalších 20 až 30 minut tak, aby bylo maso propečené a náplň horká. Vychlaďte a na cestu zabalte do alobalu.
Komentáře