0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí roláda s kuskusem a piniovými oříšky

Kuřecí roláda s kuskusem a piniovými oříšky

4.2 / 5. Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Pro zkušené Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7818 kcal
Bílkoviny 865 g
Sacharidy 201 g
Tuky 379 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkuste upéct kuřecí roládu s cibulkou, česnekem, piniovými oříšky a kuskusem. Chuť skvěle doladí sušené meruňky a slanina.

Suroviny

kuskus 100 g
vývar kuřecí 175 ml
horký
máslo 50 g
cibule 1 ks
najemno
česnek 1 stroužek
drcený
piniové oříšky 100 g
sušené meruňky 140 g
bio nebo propláchnuté horkou vodou
petrželka 1 hrst
nasekaná
máta 2 PL
nasekaná
citron 1 ks
vymačkaná šťáva
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vejce 1 ks
prošlehané
kuřecí prsa 2 ks
slanina 18 plátků

1 Kuskus dejte do velké mísy, zalijte vývarem, přikryjte a nechte 5 minut stát. Polovinu másla rozpusťte v pánvi a osmahněte na něm doměkka cibuli, trvá to asi 4 minuty. Pak na minutu přidejte česnek. Dejte stranou. V pánvi nyní nasucho dozlatova opražte piniové oříšky. Smíchejte je s cibulí a česnekem, meruňkami, bylinkami a kuskusem. Ochuťte citronem, solí, pepřem a vmíchejte vejce. Vychlaďte.

2 Z potravinářské fólie uřízněte obdélník a rovnoběžně s krátkými stranami na něj položte nastříhaný kuchyňský provázek. Navrch vyskládejte do obdélníku slaninu; plátky by se měly překrývat. Maso rozklepejte mezi fóliemi na výšku cca 1 cm. Položte ho na slaninu; u jednoho z delších okrajů si nechte trochu místa – usnadní vám to rolování.

3 Lžící dejte připravenou náplň na kuřecí plátky a rolujte. Začněte na delší straně a skončete tam, kde vám vykukuje slanina. Roládu svažte připravenými provázky a dejte ji aspoň na dvě hodiny chladit do lednice.

4 Předehřejte troubu na 180 stupňů. Roládu položte na plech, poklaďte zbývajícím máslem, přikryjte alobalem a pečte půl hodiny. Pak sundejte alobal a pečte dalších 20 až 30 minut tak, aby bylo maso propečené a náplň horká. Vychlaďte a na cestu zabalte do alobalu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Komentáře

Andrea Turoková

rolada je uzasna, sice dost pracna, ale stoji to za to!

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit