Krůtí roláda na víně

Krůtí roláda na víně

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4021 kcal
Bílkoviny 307 g
Cukr 225 g
Tuky 186 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Jemné maso, šťavnatá náplň a báječná omáčka. Dokonalý oběd pro sváteční dny.

Suroviny

krůtí prsa 1 kg
máslo 100 g
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
300 ml
bílé suché víno
vývar kuřecí 300 ml
mouka pšeničná hladká 1 PL
smetana na vaření 2 PL
Na nádivku
sušená rajčata 50 g
rohlíky 4 ks
den staré
mléko 100 ml
vejce 2 ks
tymián 1 ČL
sušený nebo dvě lžičky čerstvých lístků
sůl a pepř

1 Troubu rozehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Krůtí prsa položte před sebe na pracovní plochu kratší stranou k sobě. Veďte ostrým velkým nožem podélný řez zprava doleva, nedokrojte, ale udělejte jakousi zatáčku a pokračujte zleva doprava, opět nedokrojte – maso by se vám po rozříznutí mělo rozevřít jako kniha. Přes plastový sáček rozklepejte na rovnoměrný plát o síle 3–5cm.

2 Rajčata slijte a nakrájejte na menší kousky, trochu nálevu ponechte stranou. Rohlíky nakrá- jejte na kostičky a zalijte mlékem, přidejte vejce, osolte, opepřete, posypte tymiánem a vmíchejte sušená rajčata i s trochou oleje. Promíchejte a odložte na 10 minut, až se tekutiny vstřebají.

3 Plát masa lehce osolte a pokryjte nádivkou. Zarolujte, svažte kuchyňským provázkem a opečte ze všech stran v pánvi na rozpáleném másle, aby se maso zatáhlo. Cibuli rozprostřete do pekáčku a položte na ni roládu. Podlijte vínem, přiklopte poklicí a vložte do trouby. Podle potřeby podlévejte vývarem a pečte asi hodinu, potom odklopte a pečte ještě 30 minut za občasného přelévání výpekem z masa dozlatova.

4 Potom roládu vyndejte, zabalte do alobalu a nechte odpočinout.

5 Výpek zaprašte moukou, opražte, zalijte zbytkem vývaru a přiveďte k varu. Podle chuti osolte, opepřete, případně rozřeďte vodou. Můžete také zjemnit trochou smetany, chcete-li. Pomalu nechte vařit 15–20 minut do zhoustnutí. Šťávou přelijte nakrájené plátky rolády a podávejte se šťouchanými bramborami se špenátem. 

Šťouchané brambory se špenátem

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit