Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krůtí roláda na víně
Krůtí roláda na víně
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krůtí roláda na víně

3.8/5 Počet hodnocení: 33
Více než hodinu Snadné Pro 4 - 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4895 kcal
Bílkoviny 422 g
Sacharidy 225 g
Tuky 211 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemné maso, šťavnatá náplň a báječná omáčka. Dokonalý oběd pro sváteční dny.

Suroviny

máslo 100 g
nakrájená nadrobno
suché
vývar kuřecí 300 ml
Na nádivku
sušená rajčata 50 g
den staré
mléko 100 ml
vejce 2 ks
tymián 1 ČL
sůl a pepř

Postup

1

Troubu rozehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Krůtí prsa položte před sebe na pracovní plochu kratší stranou k sobě. Veďte ostrým velkým nožem podélný řez zprava doleva, nedokrojte, ale udělejte jakousi zatáčku a pokračujte zleva doprava, opět nedokrojte – maso by se vám po rozříznutí mělo rozevřít jako kniha. Přes plastový sáček rozklepejte na rovnoměrný plát o síle 3–5cm.

2

Rajčata slijte a nakrájejte na menší kousky, trochu nálevu ponechte stranou. Rohlíky nakrá- jejte na kostičky a zalijte mlékem, přidejte vejce, osolte, opepřete, posypte tymiánem a vmíchejte sušená rajčata i s trochou oleje. Promíchejte a odložte na 10 minut, až se tekutiny vstřebají.

3

Plát masa lehce osolte a pokryjte nádivkou. Zarolujte, svažte kuchyňským provázkem a opečte ze všech stran v pánvi na rozpáleném másle, aby se maso zatáhlo. Cibuli rozprostřete do pekáčku a položte na ni roládu. Podlijte vínem, přiklopte poklicí a vložte do trouby. Podle potřeby podlévejte vývarem a pečte asi hodinu, potom odklopte a pečte ještě 30 minut za občasného přelévání výpekem z masa dozlatova.

4

Potom roládu vyndejte, zabalte do alobalu a nechte odpočinout.

5

Výpek zaprašte moukou, opražte, zalijte zbytkem vývaru a přiveďte k varu. Podle chuti osolte, opepřete, případně rozřeďte vodou. Můžete také zjemnit trochou smetany, chcete-li. Pomalu nechte vařit 15–20 minut do zhoustnutí. Šťávou přelijte nakrájené plátky rolády a podávejte se šťouchanými bramborami se špenátem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/5

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...