Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cukroví
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 30
Do hodiny Velmi snadné Na 2 rolády

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4425 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 523 g
Tuky 223 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ačkoli tahle nepečená roláda působí jako vrcholný cukrářský kousek, není nijak zvlášť složitá. Pokud máte kuchyňský robot, zapojte ho – urychlí vám práci.

Související recepty

Suroviny

Na tmavou hmotu
dětské, najemno umleté nebo rozdrcené, lze nahradit jinými sušenkami, najemno umletými nebo rozdrcenými
rum 3 PL
4–8 lžic podle potřeby
káva 1 PL
uvařená, silná
Na světlou hmotu
máslo 100 g

Postup

1

Všechny suroviny na tmavou hmotu zpracujte v těsto (kuchyňský robot je v tomhle ohledu přímo nepřekonatelný!). Rozdělte na poloviny a mezi dvěma potravinářskými fóliemi vyválejte do čtverce nebo obdélníku.

2

Máslo utřete s moučkovým cukrem, přidejte kokos a vzniklým krémem potřete placky. Zarolujte a dejte přes noc ztuhnout. Před podáváním krájejte na asi centimetrové plátky.

TIP NA OBMĚNU
Roládu můžete naplnit jakýmkoli krémem, který máte rádi – jedinou podmínkou je, aby byl světlý. Vynikající jsou například krémy s aromatickými likéry, jako je amaretto nebo Grand Marnier.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...