Grilovaná ryba s avokádovou salsou

Grilovaná ryba s avokádovou salsou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 (4)
Do 30 minut Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1003 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 33 g
Tuky 74 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rybu provoňte bazalkovým pestem a podávejte se svěžím zeleninovým salátem.

Suroviny

avokádo 1 ks
oloupané, bez pecky
rajčata 2 ks
masitá, rozpůlená a na čtvrtky
cibule červená 1 ks
malá. Na tenké plátky
olivový olej 3 PL
panenský + 1 lžíce do pesta
citronová štáva 1 ks
petrželka 1 hrst
nasekaný či koriandr
sůl
pepř
čerstvě, mletý
halibut 2 ks
filety, cca každý 150g
pesto 2 ČL
zelený

1 Avokádo nakrájejte na plátky a promíchejte s rajčaty, cibulí, olejem, citronovou šťávou a petrželkou. Osolte a opepřete.

2 Rozehřejte gril. Rybu osolte, opepřete a potřete pestem rozředěným lžící olivového oleje. Grilujte 2–3 po každé straně a podávejte s avokádovou salsou.

 

Apetit magazín

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek
  • Jak na to

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek

‚Holanďák‘ není z Holandska, je náš! Křupavá strouhanka na povrchu, uvnitř mleté maso, vytékající šťáva a rozteklý sýr. Také už se vám sbíhají sliny? Pak by vám neměly uniknout naše tipy na přípravu nejšťavnatějšího holandského řízku, jaký...
Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit