Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilovaná ryba s avokádovou salsou

Grilovaná ryba s avokádovou salsou

4.9/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 937 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 27 g
Tuky 74 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rybu provoňte bazalkovým pestem a podávejte se svěžím zeleninovým salátem.

Suroviny

masitá, rozpůlená a na čtvrtky
na tenké plátky
olivový olej extra panenský 3 PL
+ 1 PL do pesta
petrželka 1 hrst
či koriandr
sůl
pepř
čerstvě, mletý
halibut 2 ks
filety, cca každý 150g
bazalkové pesto 2 ČL

Postup

1

Avokádo nakrájejte na plátky a promíchejte s rajčaty, cibulí, olejem, citronovou šťávou a petrželkou. Osolte a opepřete.

2

Rozehřejte gril. Rybu osolte, opepřete a potřete pestem rozředěným lžící olivového oleje. Grilujte 2–3 po každé straně a podávejte s avokádovou salsou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín