Rybu provoňte bazalkovým pestem a podávejte se svěžím zeleninovým salátem.
Suroviny
avokádo
1
ks
rajče
2
ks
masitá, rozpůlená a na čtvrtky
cibule červená
1
ks
na tenké plátky
olivový olej extra panenský
3
PL
+ 1 PL do pesta
z 1 citronu
petrželka
1
hrst
či koriandr
sůl
pepř
čerstvě, mletý
halibut
2
ks
filety, cca každý 150g
bazalkové pesto
2
ČL
1 Avokádo nakrájejte na plátky a promíchejte s rajčaty, cibulí, olejem, citronovou šťávou a petrželkou. Osolte a opepřete.
2 Rozehřejte gril. Rybu osolte, opepřete a potřete pestem rozředěným lžící olivového oleje. Grilujte 2–3 po každé straně a podávejte s avokádovou salsou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu na gril: 6 receptů, které stojí za zkoušku(6 receptů)
- 24 receptů na dokonalou grilovačku(24 receptů)
- Ryba na rožni: Odlehčete letní grilovačku(15 receptů)