Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Brambory a fazolky z plechu či grilu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 958 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 118 g
Tuky 42 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalá příloha ke grilovanému masu! Klasika v podobě pečených brambor a zelených fazolek. Kromě masa je zkombinujte ještě s tatarkou či hořčičnou omáčkou – hotová mana nebeská!

Suroviny

neloupané, vydrhnuté, lze použít zámecké brambory
olivový olej 3 PL
česnek 2 stroužky
podrcené
rozmarýn 1 PL
lístky nasekané
sůl
fazolky zelené 300 g
očištěné

Postup

1

Předehřejte troubu na 190 °C, plech vyložte pečicím papírem. Brambory smíchejte v míse se 2 lžícemi oleje, česnekem, rozmarýnem a solí a rozprostřete na připravený plech. Pečte 30 minut, pak přidejte na plech fazolky, promíchané se zbylou lžící oleje. Pečte dalších cca 10 minut, aby fazolky změkly. Podávejte k rostbífu.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte dostatečně velký gril, můžete brambory připravit i na něm – brambory klidně dejte rovnou na mřížku, fazolky můžete ‚jistit‘ položením na plát alobalu, aby nepropadly. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč