Dokonalá příloha ke grilovanému masu! Klasika v podobě pečených brambor a zelených fazolek. Kromě masa je zkombinujte ještě s tatarkou či hořčičnou omáčkou – hotová mana nebeská!
Suroviny
brambory nové
500
g
neloupané, vydrhnuté, lze použít zámecké brambory
olivový olej
3
PL
česnek
2
stroužky
podrcené
rozmarýn
1
PL
lístky nasekané
sůl
fazolky zelené
300
g
očištěné
Postup
1
Předehřejte troubu na 190 °C, plech vyložte pečicím papírem. Brambory smíchejte v míse se 2 lžícemi oleje, česnekem, rozmarýnem a solí a rozprostřete na připravený plech. Pečte 30 minut, pak přidejte na plech fazolky, promíchané se zbylou lžící oleje. Pečte dalších cca 10 minut, aby fazolky změkly. Podávejte k rostbífu.
NĚCO NAVÍC
Pokud máte dostatečně velký gril, můžete brambory připravit i na něm – brambory klidně dejte rovnou na mřížku, fazolky můžete ‚jistit‘ položením na plát alobalu, aby nepropadly.