0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Brambory a fazolky z plechu či grilu

Brambory a fazolky z plechu či grilu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Brambory a fazolky z plechu či grilu

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 958 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 118 g
Tuky 42 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalá příloha ke grilovanému masu! Klasika v podobě pečených brambor a zelených fazolek. Kromě masa je zkombinujte ještě s tatarkou či hořčičnou omáčkou – hotová mana nebeská!

Suroviny

brambory nové 500 g
neloupané, vydrhnuté, lze použít zámecké brambory
olivový olej 3 PL
česnek 2 stroužky
podrcené
rozmarýn 1 PL
lístky nasekané
sůl
fazolky zelené 300 g
očištěné

Postup

1

Předehřejte troubu na 190 °C, plech vyložte pečicím papírem. Brambory smíchejte v míse se 2 lžícemi oleje, česnekem, rozmarýnem a solí a rozprostřete na připravený plech. Pečte 30 minut, pak přidejte na plech fazolky, promíchané se zbylou lžící oleje. Pečte dalších cca 10 minut, aby fazolky změkly. Podávejte k rostbífu.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte dostatečně velký gril, můžete brambory připravit i na něm – brambory klidně dejte rovnou na mřížku, fazolky můžete ‚jistit‘ položením na plát alobalu, aby nepropadly. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit