Citronové fazolky

Citronové fazolky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 745 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 51 g
Tuky 50 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá a snadná příprava, krásná barva i svěží chuť!

Související recepty

Suroviny

fazolky zelené 450 g
čerstvé nebo mražené
máslo 3 PL
česnek 2 stroužky
nadrobno nakrájený (1–2 podle chuti)
vlašské ořechy 1 hrst
nasekané nahrubo
sušené brusinky 1 hrst
sůl
pepř
čerstvě mletý
citron 1 ks
šťáva a kůra

1 Fazolky krátce povařte ve vroucí vodě nebo v páře, aby změkly. Pak je slijte a zchlaďte ledovou vodou, aby si zachovaly barvu a křupavost.

2 Mezitím rozpusťte v pánvi máslo, přidejte česnek a nechte ho zesklovatět, vmíchejte ořechy a opražte je, přidejte brusinky a citronovou šťávu. Osolte a opepřete dle chuti. Nakonec vmíchejte fazolky a citronovou kůru. Podávejte.

K ČEMU SE HODÍ
Tyhle fazolky budou skvělé ke zvěřinovým medailonkům, ale i k prorostlému steaku z vepřové krkovice, ať už ho děláte na pánvi, nebo na grilu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit