
Citronové fazolky
Rychlá a snadná příprava, krásná barva i svěží chuť!
Vydání: 2018/6
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 450 g fazolek, čerstvých nebo mražených
- 3 lžíce másla
- 1–2 stroužky česneku, nadrobno nakrájené
- hrst vlašských ořechů, nasekaných nahrubo
- menší hrst sušených brusinek
- sůl a čerstvě mletý pepř
- šťáva a kůra z 1 citronu
Příprava jídla
1 Fazolky krátce povařte ve vroucí vodě nebo v páře, aby změkly. Pak je slijte a zchlaďte ledovou vodou, aby si zachovaly barvu a křupavost.
2 Mezitím rozpusťte v pánvi máslo, přidejte česnek a nechte ho zesklovatět, vmíchejte ořechy a opražte je, přidejte brusinky a citronovou šťávu. Osolte a opepřete dle chuti. Nakonec vmíchejte fazolky a citronovou kůru. Podávejte.
K ČEMU SE HODÍ
Tyhle fazolky budou skvělé ke zvěřinovým medailonkům, ale i k prorostlému steaku z vepřové krkovice, ať už ho děláte na pánvi, nebo na grilu.
Přidat komentář