Rychlá a snadná příprava, krásná barva i svěží chuť!
Suroviny
fazolky zelené
450
g
čerstvé nebo mražené
máslo
3
PL
česnek
2
stroužky
nadrobno nakrájený (1–2 podle chuti)
vlašské ořechy
1
hrst
nasekané nahrubo
sušené brusinky
1
hrst
sůl
pepř
čerstvě mletý
citron
1
ks
šťáva a kůra
1 Fazolky krátce povařte ve vroucí vodě nebo v páře, aby změkly. Pak je slijte a zchlaďte ledovou vodou, aby si zachovaly barvu a křupavost.
2 Mezitím rozpusťte v pánvi máslo, přidejte česnek a nechte ho zesklovatět, vmíchejte ořechy a opražte je, přidejte brusinky a citronovou šťávu. Osolte a opepřete dle chuti. Nakonec vmíchejte fazolky a citronovou kůru. Podávejte.
K ČEMU SE HODÍ
Tyhle fazolky budou skvělé ke zvěřinovým medailonkům, ale i k prorostlému steaku z vepřové krkovice, ať už ho děláte na pánvi, nebo na grilu.