Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Seriál o mase: hovězí líčka

Celá desetiletí na pultech v řeznictví chyběla, až v posledních letech jim nejlepší šéfkuchaři vrátili zaslouženou slávu. Hovězí líčka dušená na pivě či víně totiž nemají konkurenci!

Kuřecí, krůtí, kachní nebo husí aneb jakou drůbež si vybrat

Každý rok spořádáme každý v průměru až 82 kg masa, z toho 29 kg tvoří drůbež. V domácnostech se připravuje na nespočet způsobů. Hodí se k pečení, smažení, grilování, pošírování nebo dušení. Kuřata a krůty jsou lehčí a dietnější než tučnější kachny a husy. Prozradíme vám, jaké další rozdíly můžeme v drůbežím mase objevit.

Jarní sirupy plné chuti i zdraví

Jaro je časem bylinek a nových výhonků. Právě ony v sobě mají spoustu zdraví prospěšných látek, a tak bychom je měli využít, jak jen je to možné. Jednou z variant je příprava domácích sirupů, které pak můžeme pít po celý rok. Navíc jsou mnohem zdravější a chutnější než ty kupované.

S kostí, nebo bez? Tipy na nejlahodnější úpravu masa

Koupili jste si v řeznictví lahodně vypadající vepřové s kostí a nevíte, zda se hodí pro stejnou úpravu jako to bez kosti? Otázka, zda péct maso s kostí nebo bez napadla jistě každého milovníka domácí pečínky. K čemu jsou tedy kosti při tepelné úpravě dobré a jak je maximálně využít pro dosažení toho nejlepšího kulinářského masového zážitku? Kosti mohou povznést váš pokrm do nebeských výšek. Podívejte se s námi, jak na to.

Jak v kuchyni využít voňavý šeřík?

Blíží se období keře s nádhernou vůní, jehož růžovofialové květy od dubna do května rozkvétají a zdobí parky, ulice i zahrady. Řeč je o šeříku. Tahle typicky jarní rostlina však neslouží jen pro okrasu, má spoustu léčivých účinků a lze ji využít i v kuchyni.

5 důvodů, proč nevyhazovat lógr

Ať už jde o filtrovanou kávu, turka, espresso nebo flat white, jedno mají společné - kávovou sedlinu. Tu však můžeme i po dopití svého šálku ještě využít. Napadlo vás třeba pohnojit kávou záhon nebo s ní bojovat proti blechám?

5 tipů pro minimalizaci odpadu v kuchyni

Stále narůstající číslo průměrně vyprodukovaného odpadu na osobu vede k otázkám, jak tuto situaci řešit. Čím více lidí se do optimálního nakládání s odpadem zapojí, tím větší prospěch pro naši planetu to bude mít. My jsme pro vás dnes připravili tipy pro minimalizaci odpadu v kuchyni. Začít můžete klidně hned a odměnou vám bude nejen dobrý pocit, ale zároveň tímto krokem pomůžete životnímu prostředí.

Nahraďte klasické houbičky na nádobí kompostovatelnými

Klasické houbičky na nádobí příliš dlouho nevydrží. Rychle se opotřebí, začnou zapáchat, a kromě vody zadržují také bakterie. Jejich častou výměnou vytváříme nerecyklovatelný odpad. Na trhu je přitom několik šetrnějších, ekologických a přírodních alternativ, které naše nádobí umyjí stejně snadno – mnohdy důkladněji. Představujeme vám všestranné materiály: tykev lufu, kokosové vlákno, biobavlnu i vlákno z agáve.

11 nápadů, jak vařit bez odpadu aneb Zero waste snadno a přirozeně

Jak dostat do kuchyně víc dobrot bez vyhazování? Máme pro vás 11 funkčních nápadů, jak přiblížit svou kuchyni k minimu odpadu v koši a maximu dobrot na talíři.

Ředkvičková sezona aneb jak je pěstovat a využít v kuchyni

S jarem přichází nový život a duben se nese ve znamení mladé zeleniny. Kromě kedluben a medvědího česneku jsou v sezoně také červené ředkvičky. Za chvíli se začnou objevovat na trzích i pultech obchodů, ale stále není pozdě na to si je vypěstovat na vlastní zahrádce. Nebojte, je to hračka. Poradíme vám, jak na ně ve skleníku či záhonu i jak je lehce začlenit do jídelníčku.

Jak na lahodné dukátové buchtičky? Vyměňte pudink za šodó

Máte mlsný jazýček a rádi byste si pochutnali na něčem sladkém? Vyzkoušejte českou klasiku – dukátové buchtičky s krémem. Jak tuto pochoutku připravit, abyste ukojili chutě a zároveň se mohli doma blýsknout svou kulinářskou zručností?

Sladké krémy bez laktózy a jak na ně

Chystáte se připravit dort, cupcaky, koláč či jiný zákusek, a přitom se musíte vyhnout laktóze? Krémovým receptům se vyhýbat nemusíte, stačí mléčné výrobky nahradit za ty bez živočišného mléka. Poradíme vám, jaké výrobky se hodí a jak s nimi zacházet.

Anglický versus cukrářský krém – víte, jaký je mezi nimi rozdíl a na co se hodí?

Bez crème anglaise ani crème pâtissière se neobejde žádný cukrář. Na první pohled se možná příliš neliší, ale na ten druhý zjistíte, že opak je pravdou. Drobné nuance ve složení krémů totiž vedou ke zcela odlišné textuře a jasně je předurčují i jinému využití. Podívejte se tedy s námi na rozdíly mezi těmito krémy a staňte se pod vedením špičkové cukrářky Petry Stahlové, která se s námi podělila o své znalosti, opravdovými mistry cukráři.

Opilé krémy, které si zamilujete

Rádi byste si ke sladkému mlsání přidali stopičku něčeho ostřejšího? Jste na správné adrese, vybrali jsme pro vás několik lihovin, které se k přípravě dezertů náramně hodí. Řeč nebude o panáku tuzemáku do bábovky, máme pro vás tipy na sofistikované opilé krémy, které si zamilujete.

Mlsání z mrazáku: zmrzlinový dort

Zmrzlinový dort patří ke skvělým dezertům, které připravíte s předstihem. Trpělivě na vás počkají v mrazáku, dokud nepřijde čas mlsání. Připravte si doma snadný zmrzlinový dort, který si všichni zamilují.

Lanýžový dort: připravte si ten nejčokoládovější dort ze všech

Dostali jste chuť na opravdu čokoládový dezert, ale žádný vás nenapadá? Vsaďte na lanýžový dort. Nic čokoládovějšího a jemnějšího snad není. A vězte, že vás za tuhle čokoládovou dobrotu budou všichni milovat.

7 triků, jak upéct dokonale vláčný dort

Dort je jedna z věcí, která pokaždé udělá radost. Ať už jako narozeninový dárek, moučník k nedělnímu čaji nebo životabudič ve chvílích melancholie. Správný postup a dobře zvolené suroviny jsou zárukou úspěchu. Upečte si spolu s námi božský dort s krémem a dokonale vláčným korpusem.

Zabaglione: mimořádně nadýchaný dezert

Dezert, jehož hlavní ingrediencí jsou žloutky a sladké víno, se těší nemalé oblibě napříč světem. Příprava zabaglione navíc není vůbec náročná, chce to jen trochu cviku a jakmile dostanete dobu a rychlost šlehání do ruky, přátelé vás budou označovat za italského mistra cukráře a vaše zabaglione budou chtít ochutnat znovu a znovu.

Jak na dokonalou piškotovou roládu s krémovou náplní?

Nadýchaný piškot a v něm lehký krém. To je piškotová roláda. Podle surovin a postupu se může zdát, že je příprava nenáročná, ale opak je pravdou. Kdejaké hospodyňce už dala pořádně zabrat. My jsme pro vás připravili pár tipů, které vám pomohou k dokonalému výsledku na první pokus.

Krémové dezerty

Hledáte-li spojení lehkého těsta a chutné náplně, vaši pozornost si jistě získají krémové dezerty. Připravili jsme pro vás výběr těch nejlepších krémových kombinací. Nemusíte se děsit složité přípravy a neznámých ingrediencí, s našimi recepty zvládnete připravit dokonalé tiramisu, francouzské věnečky Paris-Brest, krémové řezy či kremeš.

Stránky