Nejlepší hruškový dezert? Hrušky + máslo + pikantní doprovod!
Suroviny
hruška
4
ks
nepřezrálé, podélně nakrájené
máslo
50
g
chilli paprička
½
ks
najemno
zázvor (čerstvý)
2
ČL
najemno
Na ozdobu
nebo smetanový jogurt
Postup
1
Hrušky oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Rozpalte silnostěnnou pánev. Vhoďte na ni máslo, a když začne pěnit, přidejte chilli a zázvor. Důkladně promíchejte, aby se chuti dobře spojily, a pak přidejte ovoce.
2
Hrušky za občasného promíchání opékejte zhruba minutu až dvě, aby krásně zkřehly a lehce zezlátly.
3
Podávejte se smetanou nebo jogurtem.
Oříšková verze
Nakonec hrušky posypte opraženými mandlovými lupínky nebo vlašskými ořechy; v luxusní verzi můžete použít i pekanové ořechy.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 29 slaných hruškových pochoutek, které si zamilujete(29 receptů )