Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pikantní zázvorové hrušky

Pikantní zázvorové hrušky

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 666 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 61 g
Tuky 44 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejlepší hruškový dezert? Hrušky + máslo + pikantní doprovod!

Související recepty

Suroviny

nepřezrálé, podélně nakrájené
najemno
zázvor (čerstvý) 2 ČL
najemno
Na ozdobu
nebo smetanový jogurt

Postup

1

Hrušky oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Rozpalte silnostěnnou pánev. Vhoďte na ni máslo, a když začne pěnit, přidejte chilli a zázvor. Důkladně promíchejte, aby se chuti dobře spojily, a pak přidejte ovoce.

2

Hrušky za občasného promíchání opékejte zhruba minutu až dvě, aby krásně zkřehly a lehce zezlátly.

3

Podávejte se smetanou nebo jogurtem.

Oříšková verze
Nakonec hrušky posypte opraženými mandlovými lupínky nebo vlašskými ořechy; v luxusní verzi můžete použít i pekanové ořechy.

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...