Pikantně osvěžující ledové potěšení vám zabere jen čtvrt hodiny, zbytek je pak na mrazáku.
Suroviny
krupicový cukr
70
g
zázvor (čerstvý)
75
g
jemně nasekaný
citronová šťáva
1
PL
citronová kůra
2
ČL
jemně nastrouhaná
máta
1
PL
jemně nasekané
Postup
1
Cukr smíchejte v hrnci s litrem vody a na nejmenším plameni zahřívejte do rozpuštění. Pak zvyšte plamen a minutu vařte. Do hrnce přidejte nasekaný zázvor, citronovou šťávu i kůru a dejte stranou. Po chvilce propasírujte přes jemné sítko a přihoďte mátu. Základ vlijte do mělké kovové nádoby a nechte dvě hodiny tuhnout v mrazáku. Pak směsí pořádně zamíchejte a přendejte jí do mističek, kalíšků či hrnečků, ve kterých chcete granitu servírovat.