Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

3 fazolové recepty pro kovboje

3 fazolové recepty pro kovboje
sdílet:

Konzerva fazolí vás může zachránit, i když už to vypadá, že k večeři bude jen chleba s máslem. Taste otvíráky a žhavte sporáky!

 

1 KLOBÁSKY & FAZOLE

  • 2 lžíce kvalitního olivového oleje
  • 8 kvalitních vepřových klobásek
  • 1 červená cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 mrkve, nakrájené nadrobno
  • 2 řapíky celeru, nakrájené nadrobno
  • 1 lžíce nasekaných lístků šalvěje
  • pár snítek rozmarýnu
  • 400g konzerva fazolí v rajčatové omáčce
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • bramborová kaše k podávání

V silnostěnném hrnci rozpalte olej, opečte na něm klobásky a vyjměte. Do uvolněného hrnce přidejte zeleninu a opékejte ji, dokud nezměkne. Vmíchejte šalvěj, rozmarýn, fazole a vývar. Vařte 30-35 minut, nebo dokud omáčka nezhoustne, a pak vraťte klobásky do hrnce. Osolte a opepřete a podávejte s bramborovou kaší.

2 BOSTONSKÉ FAZOLE

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 g uzené slaniny, na kostičky
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 1 stroužek česneku, drcený
  • 1 lžíce anglické hořčice v prášku (prodává např. Robertson nebo Tesco)
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 400g konzerva fazolí v rajčatové omáčce
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • grilované maso a/nebo pečené brambory k podávání

V pánvi rozpalte olej a opečte na něm slaninu dokřupava. Přidejte cibuli a česnek, ztlumte plamen a opékejte, dokud cibule nezměkne. Vmíchejte hořčici, javorový sirup, vinný ocet a fazole. Provářejte 5 minut, osolte a opepřete a podávejte s masem a/nebo bramborami.

3 PIKANTNÍ FAZOLE NA TOUSTU

  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 chilli paprička, zbavená semínek a nakrájená nadrobno
  • 400g konzerva fazolí v rajčatové omáčce

K PODÁVÁNÍ

  • silnější plátky chleba, opečené
  • 1/2 zralého avokáda, nakrájeného na plátky
  • 1-2 jarní cibulky, nakrájené na kolečka

V pánvi rozpalte olej a opečte na něm cibuli doměkka, trvá to asi 15 minut.  Přidejte koření a chilli papričku a ještě pár minut opékejte. Zvyšte plamen a  přilijte fazole. Vařte 5-10 minut a při tom fazole rozmačkejte vidličkou. Podávejte na toustu doplněné plátky avokáda a jarní cibulkou. 

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín