0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

3 fazolové recepty pro kovboje

3 fazolové recepty pro kovboje
sdílet:

Konzerva fazolí vás může zachránit, i když už to vypadá, že k večeři bude jen chleba s máslem. Taste otvíráky a žhavte sporáky!

 

1 KLOBÁSKY & FAZOLE

  • 2 lžíce kvalitního olivového oleje
  • 8 kvalitních vepřových klobásek
  • 1 červená cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 mrkve, nakrájené nadrobno
  • 2 řapíky celeru, nakrájené nadrobno
  • 1 lžíce nasekaných lístků šalvěje
  • pár snítek rozmarýnu
  • 400g konzerva fazolí v rajčatové omáčce
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • bramborová kaše k podávání

V silnostěnném hrnci rozpalte olej, opečte na něm klobásky a vyjměte. Do uvolněného hrnce přidejte zeleninu a opékejte ji, dokud nezměkne. Vmíchejte šalvěj, rozmarýn, fazole a vývar. Vařte 30-35 minut, nebo dokud omáčka nezhoustne, a pak vraťte klobásky do hrnce. Osolte a opepřete a podávejte s bramborovou kaší.

2 BOSTONSKÉ FAZOLE

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 g uzené slaniny, na kostičky
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 1 stroužek česneku, drcený
  • 1 lžíce anglické hořčice v prášku (prodává např. Robertson nebo Tesco)
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 400g konzerva fazolí v rajčatové omáčce
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • grilované maso a/nebo pečené brambory k podávání

V pánvi rozpalte olej a opečte na něm slaninu dokřupava. Přidejte cibuli a česnek, ztlumte plamen a opékejte, dokud cibule nezměkne. Vmíchejte hořčici, javorový sirup, vinný ocet a fazole. Provářejte 5 minut, osolte a opepřete a podávejte s masem a/nebo bramborami.

3 PIKANTNÍ FAZOLE NA TOUSTU

  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 chilli paprička, zbavená semínek a nakrájená nadrobno
  • 400g konzerva fazolí v rajčatové omáčce

K PODÁVÁNÍ

  • silnější plátky chleba, opečené
  • 1/2 zralého avokáda, nakrájeného na plátky
  • 1-2 jarní cibulky, nakrájené na kolečka

V pánvi rozpalte olej a opečte na něm cibuli doměkka, trvá to asi 15 minut.  Přidejte koření a chilli papričku a ještě pár minut opékejte. Zvyšte plamen a  přilijte fazole. Vařte 5-10 minut a při tom fazole rozmačkejte vidličkou. Podávejte na toustu doplněné plátky avokáda a jarní cibulkou. 

Související články

Fazolové polévky, které zahřejí
  • Tipy a triky

Fazolové polévky, které zahřejí

Miska vydatné polévky zasytí, rozehřeje zkřehlé ruce i potěší na duši. Fazole jsou vydatné a plné vlákniny i kvalitních bílkovin. Uvařte si polévku podle našich oblíbených receptů na to nejlepší zimní jídlo. ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit