0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

3 fazolové recepty pro kovboje

3 fazolové recepty pro kovboje
sdílet:

Konzerva fazolí vás může zachránit, i když už to vypadá, že k večeři bude jen chleba s máslem. Taste otvíráky a žhavte sporáky!

 

1 KLOBÁSKY & FAZOLE

  • 2 lžíce kvalitního olivového oleje
  • 8 kvalitních vepřových klobásek
  • 1 červená cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 mrkve, nakrájené nadrobno
  • 2 řapíky celeru, nakrájené nadrobno
  • 1 lžíce nasekaných lístků šalvěje
  • pár snítek rozmarýnu
  • 400g konzerva fazolí v rajčatové omáčce
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • bramborová kaše k podávání

V silnostěnném hrnci rozpalte olej, opečte na něm klobásky a vyjměte. Do uvolněného hrnce přidejte zeleninu a opékejte ji, dokud nezměkne. Vmíchejte šalvěj, rozmarýn, fazole a vývar. Vařte 30-35 minut, nebo dokud omáčka nezhoustne, a pak vraťte klobásky do hrnce. Osolte a opepřete a podávejte s bramborovou kaší.

2 BOSTONSKÉ FAZOLE

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 g uzené slaniny, na kostičky
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 1 stroužek česneku, drcený
  • 1 lžíce anglické hořčice v prášku (prodává např. Robertson nebo Tesco)
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 400g konzerva fazolí v rajčatové omáčce
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • grilované maso a/nebo pečené brambory k podávání

V pánvi rozpalte olej a opečte na něm slaninu dokřupava. Přidejte cibuli a česnek, ztlumte plamen a opékejte, dokud cibule nezměkne. Vmíchejte hořčici, javorový sirup, vinný ocet a fazole. Provářejte 5 minut, osolte a opepřete a podávejte s masem a/nebo bramborami.

3 PIKANTNÍ FAZOLE NA TOUSTU

  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 chilli paprička, zbavená semínek a nakrájená nadrobno
  • 400g konzerva fazolí v rajčatové omáčce

K PODÁVÁNÍ

  • silnější plátky chleba, opečené
  • 1/2 zralého avokáda, nakrájeného na plátky
  • 1-2 jarní cibulky, nakrájené na kolečka

V pánvi rozpalte olej a opečte na něm cibuli doměkka, trvá to asi 15 minut.  Přidejte koření a chilli papričku a ještě pár minut opékejte. Zvyšte plamen a  přilijte fazole. Vařte 5-10 minut a při tom fazole rozmačkejte vidličkou. Podávejte na toustu doplněné plátky avokáda a jarní cibulkou. 

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč