Lahodně krémová s porcí strouhaného parmazánu
Suroviny
brambory
1
kg
oloupanéh, na kostky
máslo
100
g
nasekané
smetana na vaření
200
ml
lze ohřát
parmazán
50
g
nastrouhaný najemno
sůl
pepř
čerstvě drcený
Postup
1
1 Brambory vařte v rendlíku osolené vody na středním plameni 10 minut, doměkka. Slijte přes cedník, nechte důkladně okapat.
2 Potom vraťte brambory do ještě teplého rendlíku a třeste jím nad velkým plamenem asi půl minuty, aby se vypařily zbytky tekutiny. Sejměte z ohně.
3 Šťouchadlem brambory nahrubo rozmačkejte. Postupně přidávejte máslo a šťouchejte dohladka. Vlijte smetanu a vařečkou vymíchejte. Osolte a opepřete, vmíchejte parmazán.