Koupený sendvič se dá jíst i v poklusu, tyhle si ale vychutnejte v klidu, na trávě pod širým nebem a s partou kamarádů…
JAK NA TO
Sendviče připravujte krátce předtím, než vyrazíte, aby se chleba moc nerozmočil (jako prevenci můžete přímo na chleba položit osušený list salátu a teprve na něj nanášet náplně). Kombinujte hotové kvalitní přísady s čerstvou zeleninou a věcmi vyrobenými doma tak, aby výsledek byl originální, chutný, ale příprava toho všeho zase nebyla tak náročná.
Jako hlavní složku použijte zbytky pečeného masa, šunku nebo sýry. Super jsou také vařená vejce či konzervované ryby. Práci si spíš dejte s ochucením zeleniny. Výrazné saláty jako náš zelný nebo vietnamský dělají divy! Také různé variace na avokádové guacamole budou na pikniku slavit úspěch.
Kromě v receptech použitých druhů pečiva je výborná ciabatta, černý negrill, slunečnicové nebo dýňové bulky apod. Náplň lze zarolovat i do tortilly nebo chleba pita.
My balíme sendviče nejraději do alobalu, protože pomáhá držet tvar, a následně ještě do plastového sáčku. Jde to i do potravinové fólie. Praktická je malá chladicí taška s namraženou chladicí vložkou.