0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

3 snadná jídla z lesních hub

3 snadná jídla z lesních hub
sdílet:
Potvrzeno, rostou! Víme, které lesní houby sbírat, kde je najdete a co potom s nimi v kuchyni. Pochutnáte si.

Směs lesních hub


Vyrazte pro ně do smíšených lesů – pod modříny hledejte klouzky, v blízkosti bříz kozáky a mezitím házejte do košíku babky a muchomůrky růžovky, které najdete všude. Houby zpracujte hned v den, kdy je nasbíráte. Doporučujeme uvařit z nich podle našeho receptu houbový krém. Polévku jako z luxusní restaurace snadno připravíte i v polních podmínkách na chatě.

Lišky


Lišky obecné hledejte v mechu ve smrčinách nebo pod břízami, lišky bledé (jsou světlejší a větší) rostou v napadaném listí pod buky, habry a duby. Tyto tužší a hůř stravitelné houby jsou skvělé do omáček nebo jako náplň v palačinkách. Drží tvar a nerozvařují se. Můžete je také naložit, zamrazit a sušit. Jejich jemně pikantní chuť skvěle vynikne ve smetanové omáčce s vepřovými medailonky. Recept najdete tady.

‚Pravé‘ hřiby


Kvůli hřibu smrkovému se vyplatí prolézt mladým smrkovým lesíkem; nezapomeňte zároveň projít trávu na okraji lesa. Pokud je nesníte začerstva, naložte malé hříbky do octa a zbytek nasušte nebo zamrazte. Z hřibů si můžete upéct podle receptu redaktorky Šárky Hamanové slaný koláč, který je skvělý se sklenkou bílého vína.
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit