Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Domácí vanilkový cukr

Domácí vanilkový cukr

Vytáhli jste právě z trouby nadýchanou bábovku? Dokončete své dílo sladkým sněhobílým popraškem. Na pocukrování je nejlepší pravý vanilkový cukr - připravte si i vy báječný domácí, jehož vůni se nic nevyrovná.
22. 11. 2012 | Autor: redakce Apetitu
  • Dvě kila moučkového cukru přesypte do plastového krabice a vložte do něj jeden vanilkový lusk. Během týdne cukr nasákne vůni. Až cukr spotřebujete, vanilku můžete stejným způsobem využít znovu.
  • Pokud nemáte čas čekat, až se cukr provoní, použijte trik Jamieho Olivera: do kuchyňského mixéru vložte celý vanilkový lusk a přibližně dvě kila krupicového cukru. Mixujte tak dlouho, až z vanilky zbudou miniaturní černé tečky.

  • Můžete také smíchat půl kila moučkového cukru se dvěma sáčky vanilinového cukru, ale výsledek je mnohem méně voňavý.
  • Domácí vanilkový cukr využijete nejen při pečení vánočního cukroví. Přidejte ho také do krémových náplní, panna cotty, horké čokolády, mléčné rýže a dalších dezertů.




REKLAMA

Přidat komentář